Треба докорінно змінити стратегію закінчення війни в Україні, – Юлія Тимошенко

14.09.2017 16:00   Джерело: LvNews
Опубліковано : Львівський Новинар

Залучення миротворчого військового контингенту ООН для врегулювання ситуації на Сході України може бути актуальним лише в разі залучення миротворчої місії безпосередньо на державному кордоні між Росією та Україною, а не на нинішній лінії розмежування із окупованими територіями.

Таке переконання висловила лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко в ефірі телеканалу «NewsOne».

«Щодо залучення миротворчої місії, то ключове питання полягає в тому, де перебуватимуть миротворці? Якщо на лінії розмежування – тоді у такому форматі вони не потрібні, адже нинішня лінія розмежування є територією України.

Миротворці повинні бути присутніми на кордоні між Росією і Україною для поновлення, захисту кордону і недопущення війни проти України. Це принципові речі!» – наголосила вона.

Тимошенко наполягає на тому, що чинна влада обрала неправильний формат вирішення проблеми на Сході України та докладає недостатньо зусиль щодо деокупації Донбасу і повернення Криму.

«Вважаю, що потрібно багатократно посилити і докорінно змінити стратегію завершення війни в Україні і деокупації Криму та Донбасу. Передусім, треба повернутися до Будапештського меморандуму, де Україні пообіцяли цілісність кордонів і захист від агресії. Для цього необхідно створити такий формат переговорів, де будуть присутні президент США, лідери європейських країн, прем’єр-міністр Великобританії, президент Китаю, Україна і Росія», – пояснила своє бачення лідер «Батьківщини».

Лише у такому форматі, на її переконання, «ми зможемо інакше вибудувати систему дипломатичних переговорів і повернути світ до гарантій, які були надані Україні».

Юлія Тимошенко вкотре наголосила, що вирішення проблеми лише силовим протистоянням є неприпустимим.

«Ми не повинні вирішувати конфлікт лише силою і зброєю, бо це може перерости у глобальний збройний конфлікт. Але ми маємо добитись, аби Україні дали оборонну зброю для захисту. Треба добиватись посилення санкцій і вимагати від лідерів світу повернути нашій країні мир», – вважає народний депутат.

Голова партії також зауважила, що треба «повернути мир у системі правильно побудованих дипломатичних переговорів».

«Команда «Батьківщини» здатна повернути українцям мир, не здаючи жодного національного інтересу. І я впевнена, що найближчим часом наша команда разом із українським суспільством візьмуть відповідальність за виведення України із війни», – підсумувала лідер «Батьківщини».


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews