У Львові суд поновив на посаді вже другого звільненого за перевищення повноважень патрульного (Відео)

Суд відкинув результати службового розслідування і поновив на посаді обох патрульних.

25.09.2017 14:30   Джерело: Zaxid.Net
Опубліковано : Патрік Скеля

Патрульний Пустомитівського відділення поліції Орест Данчишин, якого звільнили після скандалу у соцмережах через конфлікт на дорозі Київ-Чоп, поновився на посаді через суд. Як і його колега, якого звільнили за той самий інцидент і поновили більше тижня назад, Орест Данчишин відсудив у поліції ще 17,7 тис. грн невиплаченої за два з половиною місяці зарплати, пише - Zaxid.Net.

Читайте також

Організаторам пікету на трасі «Львів-Рава-Руська» загрожує до 10 років позбавлення волі

Двох патрульних звільнили влітку після скандалу із безпідставною зупинкою авто 18 червня. У висновках службового розслідування вказувалося, що поліцейські не представилися водію авто, спілкувалися з ним, сидячи у автомобілі, та не пояснили водію суті порушення.

Однак обоє поліцейських після звільнення подали позови проти Нацполіції Львівщини. І 4 вересня Львівський окружний адміністративний суд поновив на посаді Леоніда Зубрицького, який безпосередньо зупиняв авто, а 20 вересня – його колегу Ореста Данчишина, який сидів у службовому авто (справу першого розглядав Роман Брильовський, а другого – Наталія Кухар).

Сам Орест Данчишин під час судового засідання заявив, що він нічого не порушував, оскільки «особисто не проводив зупинки даного автомобіля, жодних дій щодо спілкування із порушником не вчиняв». Втім, на відео, яке опублікував зупинений патрульними водій, видно, що з ним розмовляли обоє патрульних і обоє не могли пояснити суті порушення ПДР.

Однак суд вирішив, що підстави для звільнення патрульного «не знайшли свого обґрунтованого підтвердження та не вказують на протиправну поведінку поліцейського». Як і у попередньому випадку, суд відкинув результати службового розслідування, зазначивши, що Нацполіція не вказала, кому і яку шкоду спричинив патрульний своїми діями.

Відтак Ореста Данчишина поновили на посаді поліцейського сектору реагування патрульної поліції Пустомитівського відділення, а Нацполіцію Львівщини зобов'язали виплатити йому 17,7 тис. грн за час прогулу.

У частині поновлення на посаді постанова суду підлягає негайному виконанню, однак Нацполіція Львівщини може ще подати апеляцію.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Zaxid.Net