Стало відомо, яким буде сміттєпереробний завод у Львові

Про те, скільки коштуватиме та як працюватиме сміттєпереробний завод у Львові, розповів керівник КП «Зелене місто».

30.09.2017 11:30   Джерело: Дивись.інфо
Опубліковано : Патрік Скеля

Львів планує збудувати завод з механіко-біологічної переробки твердих побутових відходів, потужністю 240 тисяч тонн. За словами директора ЛКП «Зелене місто» Вадима Ноздрі, подібні заводи успішно функціонують у Болгарії та Прибалтиці — «тих країнах, які вирвалися з нашого становища не так давно», пише - Дивись.інфо.

Читайте також

Садовий планує ввести в експлуатацію сміттєпереробний завод у Львові за два роки
Новий завод на Львівщині як альтернатива виїзду на заробітки

«Ця технологія відповідає на виклики, які є через велику кількість органічної фракції у нашому ТПВ, через те, що присутнє будівельне сміття, не розділяються, як правило, хоча б на суху і вологу фракцію відходи. У тих країнах все це відбувається на заводах», — каже Вадим Ноздря.

Директор ЛКП також зазначив, що наразі остаточна сума його будівництва невідома. Орієнтовна ж вартість — близько 30 мільйонів євро без ПДВ.

«Це мінімальний бюджет, який ми закладаємо у план закупівель. Можливості міського бюджету обмежені 10%», — додав Вадим Ноздря.

За його словами, на заводі всі ціннісні вторинні ресурси по можливості будуть відсортовуватися. Для цього на підприємстві передбачено кілька стадій сортування. Також будуть задіяні висушування, зневоднення, адже це необхідно для того, щоби зменшити об’єм.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Дивись.інфо