Суворішають вимоги до перебування непрацюючих на обліку у центрі зайнятості

07.10.2017 19:29   Джерело: Голос Сокальщини
Опубліковано : Патрік Скеля

Особи, котрі звертаються до центрів зайнятості за допомогою у працевлаштуванні, повинні бути добре обізнаними зі своїми правами та обов’язками, пише - Голос Сокальщини.

Читайте також

Львівська мерія збільшила матеріальну допомогу багатодітним сім'ям
Безробітні з Тернополя дізналися що таке фандрейзинг

Право на матеріальне забезпечення мають тільки дисципліновані та пунктуальні клієнти, які чітко дотримуються рекомендацій особистих консультантів, беруть участь у семінарах, тренінгах, міні-ярмарках і ярмарках вакансій, а головне – активно шукають свого працедавця, використовуючи для цього всі можливості.

Якщо ж особа не дотримується цих правил, до неї застосовуються санкції впливу, зокрема термін отримання допомоги з безробіття скорочується.

Період виплати матеріального забезпечення зменшується у чотирьох випадках:
1) Найчастіше безробітні не приходять до центру зайнятості з метою пошуку роботи у визначений і погоджений із ними час.
2) Другий доволі поширений випадок стосується осіб, якимвидані скерування на роботу. Отримавши його, безробітний повинен звернутися до працедавця упродовж 7 календарних днів. Якщо ж цей термін він порушив, то період виплати допомоги з безробіття буде зменшений.
3) Ще дві умови застосування санкцій пов’язані з професійним навчанням: особа без професії чи спеціальності, котра вперше шукає роботу, не має права відмовитися від пропозиції здобути затребуваний на ринку праці фах, за яким їй гарантоване працевлаштування. У іншому випадку її чекають санкції у вигляді скорочення матеріального забезпечення. Ця норма також стосується тих, хто бажає відновити трудову діяльність після шестимісячної перерви і відмовляється від професійного навчання.
4) І нарешті четвертий випадок: у разі закінчення курсів, на які особа була скерована центром зайнятості, вона повинна прийти до центру зайнятості на наступний день після завершення навчання. У разі порушення без поважної причини цього строку виплата допомоги з безробіття також скорочується.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Голос Сокальщини