Вітрова електростанція вартістю 36 мільйонів євро з'явиться на Львівщині

23.10.2017 21:28   Джерело: Форпост
Опубліковано : Патрік Скеля

У межах Міжнародного економічного форуму, який відбудеться 26-27 жовтня, на Львівщині відкриють об’єкт альтернативних джерел енергетики – вітрову електростанцію у Старосамбірському районі. Про це повідомили у прес-службі ЛОДА, пише - Форпост.

Загальна потужність вітроелектростанції «Старий Самбір-2» становить 20,7 МВт, для порівняння Старосамбірський район споживає 9 МВт/за годину.

За словами начальника управління інвестиційної політики Львівської облдержадміністрації Романа Матиса, вартість проекту становить 36 мільйонів евро.

Нагадаємо, 3 листопада 2016 року у межах XVI Міжнародного економічного форуму “Львівщина – фабрика Європи ” ТзОВ “Карпатський вітер” спільно з  Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР) та Північною екологічною фінансовою корпорацією (НЕФКО), підписали кредитний договір. Відтак, договором спільно із залученням власного капіталу української сторони передбачається фінансування будівництва та введення в експлуатацію вітроелектростанції «Старий Самбір-2», який передбачає встановлення та введення в експлуатацію 6-ти турбін компанії ВЕСТАС типу V126-3,45.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Форпост