У семінариста Львівської православної богословської академії УПЦ КП виявили туберкульоз

26.10.2017 23:37   Джерело: ZIK
Опубліковано : Патрік Скеля

Студенти стривожені за власний стан здоров’я, оскільки ходять розмови про відкриту форму туберкульозу, яка є дуже заразною для оточуючих, пише - ZIK.

Читайте також

Релігійна громада УАПЦ побудує у Львові дерев'яний храм

Ректор ЛПБА Ярослав Ощудляк підтвердив факт виявлення туберкульозу в семінариста, однак, з його слів, наразі немає підтвердження, що це відкрита форма.

«Насамперед, не треба говорити про те, що це є відкрита форма туберкульозу. Офіційно мені про це ніхто не повідомив. Повідомлено про те, що хлопець дійсно перебуває в лікарні і в нього виявили оце захворювання. Перед тим хлопчина лікувався у декількох медичних закладах, у тому числі в лікарні на вул. Пилипа Орлика і даний час він перебуває у спеціалізованій лікарні у Львові», – повідомив ректор.

З його слів, зараз в академії вживаються певні профілактичні заходи. «Укладений договір на проведення санітарної дезінфекції. Студенти зобов’язані усі пройти флюорографію, щоби виключити будь-які ніші такі неприємні випадки», – повідомив Я. Ощудляк.

Ректор зауважив, що причину захворювання хлопця на туберкульоз зараз важко назвати. «Про це навіть не можуть сказати батьки. Хлопець влітку був за кордоном, можливо, він там з кимось мав якісь контакти. Було дивно, що він тут у нас перебував у лікарнях і ніхто цього захворювання не міг виявити, аж тільки тепер», – сказав Я.Ощудляк.

«Умови у гуртожитку абсолютно не могли спричинити до появи цієї хвороби. За всі роки це вперше таке сталося. Він звертався до лікарів з підозрою на запалення легенів і його від того лікували… Хлопець мені сказав по телефону, що це початкова форма. Я паперів не бачив і не читав. Я не можу стверджувати того, чого я не бачив», – зазначив ректор.

З його слів, ситуація не вплинула на навчальний процес в академії.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: ZIK