У центрі Львова археологи відкопали унікальну пам'ятку XV століття (Відео)

01.11.2017 07:31   Джерело: 5 канал
Опубліковано : Патрік Скеля
Археологічні дослідження на цій території у середмісті Львова проводяться вперше. Львівські археологи розкопали унікальну пам'ятку XV століття – частину муру Низького замку, що належить до переліку малодосліджених археологами, пише - «5 канал».
 

Найдавніші відомості про нього є у праці львівського історика Бартоломея Зиморовича. За його оповідями, Низький замок збудував князь Лев Данилович. Науковці кажуть, що знайдений фрагмент найвірогідніше був частиною стіни. Археологічні дослідження на цій території у середмісті Львова проводяться вперше. Поки що дослідники опрацювали лише площу у 10 квадратних метрів.

Читайте також

Археологи шукають загублені сакральні пам’ятки Белза (Відео)

«Щось конкретне станом на сьогодні про цю стіну важко сказати, але очевидно, що сам мур був зведений вже після пожежі 1565 року, внаслідок якої Низький замок зазнав значних ушкоджень», – розповідає археолог Микола Шніцар.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: 5 канал




Телеканал Рада. Прямий ефір

Радіо

TeNews Radio Вголос

Головне за день

Архів новин

Вверх
Вниз