У львівській психлікарні примусово утримували хворих

04.11.2017 12:34   Джерело: Інформатор
Опубліковано : Патрік Скеля

Прокуратура виявила факти незаконного тримання хворих після припинення лікування під час перевірки психіатричних закладів Львівщини, пише - Інформатор.

Читайте також

Чечотка планує очолити Львівську психіатричну лікарню
Статки охочих очолити Львівську психлікарню
«Займається боксом і відпочиває від поліції», – мати про перебування Василя Гнатюка у львівській психлікарні

Як приклад зокрема наводиться випадок з чоловіком, якого рішенням суду заборонили госпіталізовувати, проте, на момент перевірки, чоловік продовжував безпідставно перебувати у цьому закладі.

Крім цього, прокуратура виявила випадки ухилення від виконання судових рішень щодо надання амбулаторної психіатричної допомоги у примусовому порядку.

Встановлено, що попри те, що хворий, який перебував на обліку у Миколаївській комунальній центральній районній лікарні, не з’являвся для планового огляду, відповідальні працівники не з’ясовували причин його неявки та не вживали заходів щоб його розшукати.

Таким чином, пацієнт ухилявся від виконання рішення суду щодо застосування до нього зазначеного виду психіатричної допомоги.

Також, виявлено порушення і у Львівському обласному психоневрологічному диспансері щодо періодичності огляду хворих лікарями-психіатрами і комісією лікарів.

Медпрацівники не вживали своєчасних заходів щодо продовження або припинення надання амбулаторної допомоги у примусовому порядку, а також щодо розшуку осіб, які ухиляються від виконання судових рішень про надання психіатричної допомоги.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Інформатор