Рабінович: Влада легко могла б перемогти корупцію, потрібно тільки перестати її очолювати

07.11.2017 17:00   Джерело: LvNews
Опубліковано : Львівський Новинар

Депутат Верховної Ради України, лідер політичної партії "За життя!" Вадим Рабінович запропонував відразу декілька способів боротьби з корупцією в Україні, а також розповів про те, чому це досі не зроблено. Про це парламентарій заявив у прямому ефірі своєї авторської програми "Хто кому Рабінович" на телеканалі "112 Україна", передають Українські Новини.

"Я вважаю, що той, хто не може побороти корупцію за один день, не зможе цього зробити взагалі. Корупцію не переможеш лише заявами, треба зруйнувати механізми, які призводять до крадіжок. Мій перший указ або перша постанова – це повна заборона роботи офшорних компаній із державними органами України. Наприклад, у Полтаві тендер на ремонт доріг кіпрська компанія виграла. А конкурс на те, щоб покласти тротуарну плитку в Одесі, виграла фірма з Північної Ірландії. Це все одна злодійська зграя. Одним розчерком пера це заборонити – та у вас три чверті корупції загине", – упевнений Рабінович.

За його словами, ще один дієвий спосіб боротьби з казнокрадством – порівняння декларацій чиновників про доходи з тим, як вони живуть насправді. Також політик упевнений, що неприпустимою є ситуація, коли "силовики" отримують більше вчителів і лікарів, що також породжує корупційні ризики.

"Ось оголосили, що у генерального прокурора Юрія Луценка зарплата за минулий місяць склала 172 тис. гривень. Або НАБУ буде платити собі гідну зарплату – 3 тис. доларів. І в поліції повинна бути гідна зарплата. Мені кажуть, що інакше вони чесно не будуть працювати. Хлопці, у мене питання – у нас що, будується прокурорсько-поліцейська країна? А як інші? Тоді, якщо ви лікарю не дали таку зарплату, то він працювати не буде", – обурився парламентарій.

Ще одна проблема, причому, сама серйозна, як стверджує лідер партії "За життя!", полягає в тому, що у нас в країні всі борці з корупцією самі перетворюються на корупціонерів.

"Перемогти корупцію можна лише за умови наявності бажання перемогти її, а не очолити. У нас завжди ті, хто бореться з корупцією, потім її очолюють", – підкреслив Вадим Рабинович.

Як повідомляли Українські Новини, 31 жовтня Рабінович заявив, що 7 листопада мітингувальники у Києві можуть спробувати захопити будівлю Верховної Ради України.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews