Для запровадження е-квитка у Львові потрібно провести конкурс перевізників і встановити реальний тариф

Реалізація проекту мінімум 9 місяців, оптимально 12-15 місяців.

07.11.2017 17:27   Джерело: Дивись.info
Опубліковано : Патрік Скеля

У березні 2018 року планується підписання  договору з компанією, яка переможе у тендері на впровадження електронного квитка у Львові, пише - Дивись.info.

Читайте також

«То, напевно, для гопників»: львів’ян шокували сидіння у тролейбусі (Фото)
Громадська рада вимагає у Садового розірвати договори з перевізниками і провести новий конкурс
Переможця конкурсу на впровадження е-квитка у Львові - оголосять у січні

Про це під час засідання громадської ради при управлінні транспорту ЛМР розповів керівник відділу е-квитка ЛКП Львівавтодор Сергій Журбенко, передає кореспондент Дивись.info.

«В березні плануємо підписати договір з компанією-переможцем. Реалізація проекту мінімум 9  місяців, оптимально 12-15 місяців. Таким  чином виходимо на початок 2019 року. Буде три етапи: запуск на електротранспорті, через 1-2 місяці  запуск на всьому транспорті, і третій етап – додаємо додаткові засоби оплати, за допомогою мобільного телефону і підключаємо приміські маршрути», – розповів Сергій Журбенко.

За його словами йдеться про 16 маршрутів, втім наразі невідомо чи буде погодження ЛОДА. Серед проблемних питань укладення договорів з перевізниками і тарифи.

«Проблемні питання це конкурс, – потрібна юридична база зі всіма перевізниками на підставі якої ми будемо укладати свої угоди про оплату проїзду. Умовою виплати перших грошей ЄБРР є тариф, який має бути приведений до реальної вартості та з врахуванням компенсацій з міського бюджету якщо він буде нижчим», – пояснив Сергій Журбенко.

За підрахунками, якщо ситуація з  пільговиками і транспортом не зміниться, то на 2019 рік у міський бюджет потрібно буде закладати 350 мільйонів гривень компенсації за перевезення пільговиків і ще 220 мільйонів за перевезення студентів, якщо вони і далі платитимуть 50% вартості. При цьому, у розрахунки закладалася вартість проїзду 6 гривень і вартість місячного проїзного 240 гривень. Якщо ж перевезення пільговиків покриватимуть за  рахунок решти пасажирів, то вартість проїзду може становити 8 гривень.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Дивись.info