У Львові військові комісари з журналістами завітали до призовників

Підсумок тригодинного рейду на Сихові – десяток квартир та жодної виписаної повістки.

08.11.2017 09:27   Джерело: Zaxid.net
Опубліковано : Патрік Скеля

У вечірнє турне за призовниками вирушили військовики разом із журналістами. На «полювання» вийшли, коли зайшло сонце. Мета – роздати повістки потенційним строковикам. Однак за більш як тригодинний рейд представники військкомату здебільшого «цілували клямки», слухали мелодії домофонів та лише зрідка спілкувалися з родичами призовників. Жодної повістки так і не вручили, пише - Zaxid.net.

Читайте також

На Львівщині призовники не з'являються до військоматів
Львівщина виконала планове завдання призову за контрактом на 76%
На Львівщині виявили майже сотню «лівих» дітей

Перша перешкода на шляху до вручення повістки – домофон. Саме на цьому найчастіше й завершуються намагання представників військкомату потрапити до будинку. Навіть якщо у нього відповідають мешканці, то до будинку не впускають, а призовників не виявляється вдома.

«Дуже багато випадків, що родичі чи батьки повідомляють, що вони за кордоном чи за межами Львова, на заробітках десь», – розповів заступник Сихівського військового комісара Павло Шуляк.

У Сихівському районі – майже 200 тис. осіб населення. На військову службу мають піти 60 юнаків зі спального масиву. Наразі ж зголосився лише 21 призовник. Застати призовника на місці – справжнє диво.

Навідуються до юнаків призовного віку, які не з'явилися до військкомату упродовж десяти днів після оголошення призову. Їх вважають адмінпорушниками. Якщо ж юнак отримав повістку та не з'явився і після цього, на нього очікує штраф – 119 грн, а займатися ним має уже поліція.

«Якщо він не з’являється, ми направляємо списки у Нацполіцію. Також, згідно чинного законодавства, вона має займатись розшуком таких громадян і доставкою до військового комісаріату», – пояснив т.в.о. комісара Сихівського району Михайло Саєнко.

Та навіть, якщо двері відчинять, шанси поспілкуватись із щасливим володарем путівки в армію – мінімальні. Поява військовиків на порозі – справжній стрес для родичів. Вони розказують різні історії про місце перебування призовників.

Таке оповіщення призовників недосконале, нарікають у військкоматах. А відповідальність за ухиляння від служби має бути більшою.

«Складніше попасти безпосередньо до житла, щоб поспілкуватися в найкращому випадку з призовником, вручити йому повістку або з батьками, щоб отримати інформацію, де знаходиться призовник. Зазвичай дзвінки не працюють, двері залізні і оповістити призовника практично неможливо», – пояснив т.в.о. комісара Сихівського району Михайло Саєнко.

Підсумок більш як тригодинного рейду на Сихові – десяток квартир та жодної виписаної повістки. Цьогоріч на строкову службу від Львівщини мають призвати 700 осіб. Поки що набрали трохи більше половини.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Zaxid.net