Прокурор на зміг пояснити, на якій підставі з’явилася постанова про контроль за вчиненням злочину у справі Наталії Ван Доеверен

12.11.2017 19:43   Джерело: LvNews
Опубліковано : Анна Горська

В черговому засіданні суду, по справі Наталії Ван Доеверен, яке відбулося 8 листопада 2017 року, прокурор В.Нанівський не зміг пояснити на підставі якого документа прокурор виніс постанову про контроль за вчиненням злочину. Крім цього виявилося, що експерти знайшли сліди позначених коштів у змивах з рук Наталії Ван Доеверен, хоча під час обшуку в її кабінеті та на руках, таких слідів виявлено не було.

Читайте також

Більшість «доказів» у справі Наталії Ван Доеверен можуть виявитися недопустимими
Прокуратура не змогла належно довести підстави для повторного відсторонення від посади Наталії Ван Доеверен
Прокурори хочуть звільнити Н. Ван Доеверен не чекаючи рішення суду

Експерти знайшли сліди речовини «Промінь-1», на зразках змивів з рук та предметів, з якими нібито контактували позначені кошти. Однак захист наголосив, що на відео обшуку, зафіксовано, що на руках Ван Доеверен  не виявлено наявність речовини під час просвічування рук обвинуваченої та інших предметів. Одночасно, нагадали адвокати,  ця речовина чітко просвічувалася на руках провізорки, яка повідомила правоохоронців, що нібито на прохання Наталії Ван Доеверен, розміняла гроші, взявши їх у касі аптеки.

Наталія Ван Доеверен заявила, що дала дозвіл на відбір змивів, будучи впевненою, що «руки чисті», хоча мала право відмовитися від надання зразків біоматеріалу. І убезпечила себе тим, що поставила свій підпис на бірці, якою були опечатані зразки змивів, що зафіксовано відеозаписом. Однак про наявність такого підпису у висновку експерта не згадано.

Тим часом прокурор В.Нанівський пояснив такі розбіжності тим, що нібито речовина, якою було помічено кошти може не виявитися при просвічуванні ультрафіолетовими променями в освітленому приміщенні. Хоча, сама Ван Доеверен стверджує, що при просвічуванні світло у кабінеті вимикали.

Ще одне заперечення адвокатів виникло, коли суду передавалася Постанова про контроль за вчиненням злочину, оскільки прокурор у судовому засіданні не зміг пояснити на підставі яких документів було таку постанову винесено. Періодично прокурор втрачав рівновагу у словесних перепалках з обвинуваченою та стороною захисту, що змусило одну з адвокатів звернутися до суду з проханням відреагувати на неетичну поведінку прокурора у судовому засіданні.

Суд продовжить вивчення доказів у справі Наталії Ван Доеверен. 22 листопада 2017 року.
Фото автора

Як відомо, Наталія Ван Доеверен, колишній заступник головного лікаря Львівської обласної клінічної лікарні обвинувачується у отриманні неправомірної вигоди у розмірі 6 тисяч гривень. Вона вважає, що її справа «шита білими нитками». На сьогоднішній день одна із нібито заявників про злочин, відмовилася від свідчень та у судовому засіданні заявила, що про вимагання хабаря до правоохоронних органів не зверталася. Хід справи моніторять міжнародні правозахисні організації.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews