У львівських колоніях закривали очі на наркотики у засуджених

17.11.2017 16:32   Джерело: Status Quo
Опубліковано : Патрік Скеля

Прокуратура перевірила дотримання режимних вимог в установах виконання покарань на Львівщині та виявила багато порушень, зокрема присутність заборонених предметів. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Львівської області, пише - Status Quo.

Читайте також

Працівник львівської колонії постачав наркотики засудженим
Посадовців Сокальської виправної колонії викрито під час одержання хабара

Так, у «Львівській установі виконання покарань №19», всупереч ст.100, 151-1 КВК України, не забезпечено дотримання вимог щодо зміни умов тримання засуджених до довічного позбавлення волі. В’язні, після відбуття певного строку покарання, не можуть бути переведені з маломісних камер до багатомісних у зв’язку з відсутністю таких.

Незважаючи на неодноразове реагування органів прокуратури, у держустанові «Личаківська виправна колонія №30» не створено дільницю соціальної реабілітації, таким чином порушено права в’язнів, які стають на шлях виправлення, на зміну умов тримання в межах колонії.

Відповідними підрозділами установи не вживаються достатні заходи щодо перекриття каналів надходження заборонених предметів – грошей, мобільних телефонів, наркотичних засобів, ріжучих предметів, спиртного та інше. Цьогоріч прокуратура неодноразово виявляла заборонені предмети у таких держустановах як «Львівська ВК №48», «Сокальська ВК №47», «Миколаївська ВК №50» та «Львівська УВП № 19».

Також виявлено факти неправомірного застосування до в’язнів крайніх заходів дисциплінарного впливу – утримання у дисциплінарних ізоляторах і приміщеннях камерного типу, а тих, яких адміністрація вважала злісними порушниками установленого порядку, поміщували у дільниці посиленого контролю.

Крім цього, зафіксовано спроби отримання працівниками «Львівської ВК №48» та «Сокальської ВК №47» неправомірних вигод від фізичних осіб.

З метою усунення зазначених порушень прокуратурою внесено 7 документів прокурорського реагування, які перебувають на розгляді. Загалом, з початку року, органами прокуратури області внесено 49 вказівок, до дисциплінарної відповідальності притягнуто 35 службових осіб, з приміщень камерного типу та дисциплінарних ізоляторів звільнено 9 в’язнів, скасовано 17 незаконних рішень адміністрації установ. Стосовно 3 осіб органів Державної кримінально-виконавчої служби області зареєстровано 3 кримінальні провадження, одне – за ознаками корупційного правопорушення, передбаченого ч.3 ст.368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою), а ще два – за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.307 КК України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів).


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Status Quo