На Львівщині виявили завищення тарифів на теплопостачання

20.11.2017 07:37   Джерело: Форпост
Опубліковано : Патрік Скеля

Фахівці відділу контролю за регульованими цінами Головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області провели аналіз формування та застосування державних регульованих цін (тарифів) на послуги теплопостачання, пише - Форпост.

Читайте також

Директор Львівводоканалу є найбагатшим комунальником Львова
У Львові планують встановити бювети для пиття води

Аналіз розрахунків тарифів на достовірність фактичним витратам підтверджених документами показав, що внаслідок порушення «Порядку формування тарифів на теплову енергію…», затвердженого постановою КМУ № 869 два підприємства допустили застосування економічно необґрунтованих тарифів  на теплову енергію, що призвело  до завищення плати за теплопостачання за період 2015 – 2017 р.р. для бюджетних установ на суму 209 611,27 грн.

Така перевірка була проведена на виконання листа  Городоцького ВП Яворівського ВП ГУ Національної поліції у Львівській області  та відповідно до ухвали слідчого судді Городоцького районного суду Львівської області № 441/562/17 від 22.08.2017.

Загалом, фахівці відділу контролю за регульованими цінами Головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області з метою захисту законних прав громадян провели низку позапланових заходів нагляду (контролю) з питань дотримання порядку формування, встановлення та застосування державних регульованих цін за обґрунтованими зверненнями  громадян та погодженнями Державної регуляторної служби України.

Порушення державної дисципліни цін було встановлено у 83,3% із перевірених суб’єктів господарювання.

До підприємств-порушників застосовано адміністративно-господарських санкцій на суму 19244,54 грн., в т.ч. вилучено у дохід бюджету необґрунтовано отриману виручку і штрафів на суму  9773,49 грн.

За наслідками перевірок складено 4 приписи щодо усунення порушень державної дисципліни цін та приведення цін/тарифів у відповідність до вимог чинного законодавства, а також зобов’язано повернути кошти споживачам на загальну суму 63 835,45 грн.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Форпост