У львівському дворику розкопали єврейські надгробні плити

25.11.2017 17:36   Джерело: Львівські
Опубліковано : Патрік Скеля

У внутрішньому дворі на площі Галицькій розкопали єврейські надгробки, які досі слугували як подвірні плити. У львівський волонтерський центр повідомили, що сходи, які ведуть до котельні у дворі повністю зроблені з таких плит. 22 листопада - стартували розкопки, пишуть - Львівські.

Читайте також

Вандали вкрали 50-кілограмовий вінок з меморіалу в Личаківському районі Львова
На Львівщині масово грабують родинні склепи на цвинтарях (Відео)

Про це повідомляють у Львівському волонтерському центрі при Всеукраїнському благодійному єврейському фонді «Хесед-Ар’є». У центр надійшла інформація про те, що мацевами застелений весь дворик будинку. У сходах до підвального приміщення котельні знайшли перші мацеви – там продовжили розкопки. Припускають, що в цьому місці може бути до сотні таких надгробків. Написи на плитах мають перекласти.


Звідки плити, хто їх поклав сюди та коли – наразі невідомою Спершу потрібно перекласти написи і вже далі з’ясовувати їх походження. Як розповідає Олександр Назар, голова товариства єврейської культури імені Шолом-Алейхема, роботи можуть тривати до кінця тижня. Згодом плити доставлять на Янівський цвинтар.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Львівські