Супермісяць: стало відомо в які години спостерігати надзвичайне природне явище

03.12.2017 14:32   Джерело: NewsOne
Опубліковано : Патрік Скеля

Місяць максимально наблизиться до Землі в ніч на 4 грудня і буде здаватися на 14% більше, ніж зазвичай, а також на 30% перевищить свою звичайну яскравість. Про це повідомляє портал Earthsky, пише - NewsOne.

Читайте також

Прийдешня зима буде найхолоднішою за останні 100 років!

Так, дивовижне явище можна буде спостерігати 3 грудня з 18:00 за київським часом. Місяць наблизиться до нашої планети на мінімальну відстань в 357 495 кілометрів.
Грудневий супермісяць перше з трьох в найближчі місяці. Ще два очікуються 2-го і 31 січня.
Саме супермісяць (коли місяць у фазі повного місяця проходить точку перигею, тобто - знаходиться на найменшій  відстані від Землі) відбудеться о 19:49, спостерігати його можна буде до ранку 4 грудня над південним обрієм.

Супермісяцем називається явище, коли Місяць виглядає в рази більше, ніж в інші дні. Це відбувається через збіг повного місяця з найбільшим наближенням Місяця до нашої планети. Основною причиною цього є еліптична форма орбіти Місяця навколо Землі.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: NewsOne