У Львові виступили за збереження історичної вілли на вул. Свєнціцького

03.12.2017 17:25   Джерело: 032.ua
Опубліковано : Патрік Скеля

2 грудня на сайті Єдиної системи місцевих петицій львів’янин Сергій Лєонов зареєстрував петицію з вимогою зберегти віллу 1896 року по вул. Свєнціцького, 16. Будинок був споруджений за проектом відомого львівського архітектора Івана Долинського, пише - 032.ua.

Читайте також

У Львові вимагають звільнити тротуар на Шота Руставелі від квітів
На Лисенка знесуть старовинну віллу для будівництва багатоповерхівки?

Свого часу тут мешкав цісарський радник і контролер Головної крайової каси Юзеф Обмінський, польський вчений Станіслав Лемпіцький.

«Цей будинок може бути пам'яткою архітектури та пам'яткою історії, але йому зовсім не повезло з власником, який більше 2х років знищує його (а винні бомжі з його слів), крім того він подав у суд, так як йому не погодили знесення цього будинку... А міська влада має великі плани на територію Софіївки, починаючи як не дивно з цього будинку й закінчуючи Стрийським парком (кому цікаво вивчайте Рішення № 1066 від ЛМР 17.11.2017)», - написав автор петиції на своїй Фейсбук-сторінці.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: 032.ua