На Львівщині відбулося показове моделювання бойових дій

10.12.2017 20:29   Джерело: Львівський портал
Опубліковано : Патрік Скеля

На Львівщині відбулись показові заняття із застосування новітніх технологій імітаційного моделювання бойових дій під час підготовки підрозділів ЗС України. Про це повідомили у медіа-групі Національної академії СВ, пише - Львівський портал.

Читайте також

Військовослужбовці Академії сухопутних військ отримали подяки від Львова

До інструкторсько-методичного заняття, яке відбулось у Міжнародному центрі миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ, було залучено близько трьох десятків офіцерів, котрі відповідають за підготовку військ у органах військового управління та навчальних центрах окремих родів військ і видів ЗС України.

Одним із ключових питань, що розглядались в ході занять, був досвід застосування передових технологій імітаційного моделювання під час підготовки бойових підрозділів вітчизняного війська в рамках «Об’єднаної багатонаціональної групи з підготовки – Україна» (JMTG-U). Так, своїми досвідом та баченням із українськими колегами поділились військові інструктори зі США, Канади, Великобританії, Польщі та Литовської Республіки.

Більшість показових та практичних заходів відбулась у нещодавно створеному Центрі імітаційного моделювання МЦМБ, який побудований та обладнаний завдяки плідній співпраці зі США. Центр, до слова, на сьогодні є найбільшим та найсучаснішим в Україні, визнаний одним з найкращих в Європі. В його стінах вже на постійній основі відбувається підготовка штабів українських підрозділів ланки «бригада-батальйон», здійснюється ще низка навчальних заходів, починаючи з індивідуального вишколу військовослужбовців за допомогою сучасних інформаційно-медійних платформ, на кшталт Joint Conflict and Tactical Simulation (JCATS) та Virtual Battlespace 3 (VBS 3).

На завершення заходу його учасники мали змогу також відвідати навчальні ділянки полігону, де також тривають етапи практичної підготовки підрозділів Вітчизняного війська за участі іноземних військових фахівців. Там українські офіцери ознайомились із особливостями польового вишколу воїнів ЗС України на єдиному тактичному тлі з його глибокою інтеграцією в загальний замисил навчання в інтерактивному комп’ютерному вимірі.

Активне застосування імітаційного моделювання в навчальних та тренувальних цілях із використанням засобів імітаційного моделювання бойових дій у Збройних Силах України при підготовці особового складу дозволяє у стислі терміни навчального часу відпрацювати рішення декількох навчально-бойових завдань, обравши з них найбільш раціональний варіант, розширити перелік нештатних ситуацій, збільшити перелік ввідних, опанувати нові прийоми та способи ведення бойових дій з врахуванням досвіду АТО. Окрім того, імітаційне моделювання дозволяє суттєво оптимізувати використання матеріально-технічних засобів, бойових та імітаційних боєприпасів, пального й інших ресурсів необхідних для ефективної підготовки військових підрозділів.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Львівський портал