Стало відомо, коли з’явиться вода у Личаківському районі

10.12.2017 22:27   Джерело: Дивись.info
Опубліковано : Патрік Скеля

За прогнозами вода надійде до міста приблизно о 23-24 год вечора, однак досягти нормального режиму водопостачання вдасться не раніше 10 години ранку 11 грудня у понеділок, пише - Дивись.info.

Читайте також

Аварія на водогоні: частина Личаківського району залишилася без водопостачання
У Львові планують встановити бювети для пиття води

Про це інформує прес-центр ЛМР.

Як повідомили у ЛМКП «Львівводоканал», надзвичайно складна аварійна ситуація трапилася ввечері у п’ятницю, 8 грудня, коли диспетчерська служба «Львівводоканал» зафіксувала падіння тиску води на Плугівському напрямку. О 2.00 годині ночі вода зовсім перестала надходити у резервуар насосної станції у Винниках.

Вночі аварійна бригада «Львівводоканал» виїхала на пошук пошкодження, для цього необхідно було пройти усю трасу трубопроводу протяжністю близько 70 км. Два витоки води віднайшли над ранок 9 грудня між селами Чижиків та Печенія на відстані приблизно 20 км від міста Львова.

Пошкодження утворилося на шві сталевого трубопроводу діаметром 1200 мм на глибині понад 3 метри. Оскільки потужний струмінь води не давав змогу виконати аварійні роботи, довелося повністю зупинити роботу водозабору «Плугів» та очікувати допоки спустошиться ділянка трубопроводу довжиною 50 км. Відтак, з 10 години ранку 9 грудня було повністю припинене водопостачання Личаківського району та міста Винники. У місті працювало 3 водовозки. Весь час на місці аварії працювали 2 бригади «Львівводоканал», була залучена спецтехніка: трактори-насоси відкачували воду, яка прибували в об’ємі 1800 метрів кубічних за годину. На допомогу «Львівводоканал» був залучений підрозділи ДСНС. Відкачування води тривало до 4 години недільного ранку. Після повного спустошення водопроводу аварійна бригада «Львівводоканал» приступила до зварювальних робіт, які завершилися о 10:30 годині ранку.

На даний час водозабір Плугів запущений, відбувається наповнення трубопроводу водою. За прогнозами вода надійде до міста приблизно о 23-24 год вечора, однак досягти нормального режиму водопостачання вдасться не раніше 10 години ранку 11 грудня у понеділок.

«У нас повністю спустошені резервуари і спорожнена система міських водопроводів у Личаківському районі. Це справді надзвичайно складна ситуація і серйозний виклик для усіх ремонтних та експлуатаційних служб. Можемо передбачити, що завтра відбуватиметься тимчасове погіршення якості води через змивання заліза зі стінок водопроводів. Також не виключені пориви трубопроводів у зазначеному районі через заповнення системи повітрям.

Запевняємо усіх мешканців, що наші працівники докладають максимум зусиль, щоб якомога швидше вирішити проблему. Водночас висловлюємо велику подяку працівникам «Львівводоканал», які працювали упродовж усієї минулої доби, під снігом і вітром, і не зважаючи на втому, до ранку завершили аварійно-відновлювальні роботи», – коментує директор ЛМКП «Львівводоканал» Валентин Вольський.

Водовозки для мешканців (станом на 14:00 год) розташовані за такими адресами:

вул. Дж. Вашингтона – Шафарика
вул. Личаківська – Голинського
вул. Ніжинська – Мучна
вул. Личаківська, 84 – ріг Мечникова
вул. Грицая – О. Теліги
вул. Медової Печери, 38
виїхала одна водовозка в м. Винники, інформація про місце розташування буде озвучена додатково.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Дивись.info