Наступного року місто хоче купити 100 великих автобусів

19.12.2017 09:29   Джерело: Дивись.info
Опубліковано : Патрік Скеля

Наступного року місто планує купити 100 великих автобусів, 50 трамваїв та 40 тролейбусів. Про це розповів у щотижневому відеозверненні міський голова Львова Андрій Садовий, пише - Дивись.info.

Читайте також

«То, напевно, для гопників»: львів’ян шокували сидіння у тролейбусі (Фото)
Громадська рада вимагає у Садового розірвати договори з перевізниками і провести новий конкурс
Переможця конкурсу на впровадження е-квитка у Львові - оголосять у січні

Про це інформує прес-центр ЛМР.

Мер також роз’яснив рішення, яке було прийнято вчора на засіданні виконавчого комітету щодо коригування тарифу на проїзд у міському громадському транспорті.

«У минулому зверненні я окреслив кілька кроків, які допоможуть нам вирішити питання транспорту в місті. Я свідомий, що це питання на сьогодні найбільше турбує львів’ян.

Зараз ми готуємо бюджет розвитку Львова, який плануємо затвердити на наступному пленарному засіданні. За попередніми розрахунками у наступному році ми зможемо закупити 100 великогабаритних автобусів, 50 трамваїв і близько 40 тролейбусів. Частину транспорту будемо закуповувати за кошти європейських фінансових інституцій.

Ми і надалі будемо збільшувати частку комунального транспорту на міських маршрутах. Статистика дуже проста – на маршрутах, де працює комунальне автотранспортне підприємство на лінії виходить понад 90 відсотків автобусів. На маршрутах, що обслуговують приватні перевізники, ситуація значно гірша. Приватники інколи забезпечують лише 50 відсотків від необхідного транспорту. Це недопустимо і це є головною причиною проблем, з якими стикаються пасажири. Тому інших варіантів, як збільшення частки комунального транспорту немає.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Дивись.info