У Львові мешканці Рясного хочуть зустрітись із перевізниками та Управлінням транспорту

21.12.2017 08:31   Джерело: Форпост
Опубліковано : Патрік Скеля

26 грудня 2017 року у Львові відбудеться зустріч мешканців Рясного з представниками Управління транспорту та керівниками АТП. Про це у спільноті «Рясне News» у Фейсбук повідомив Михайо Дідух, пише - Форпост.

Читайте також

Громадська рада вимагає у Садового розірвати договори з перевізниками і провести новий конкурс

«Зокрема, мешканців цікавили такі питання як: повна відсутність двох маршрутів №12 та №30, практично відсутній 49 маршрут, який з’єднує мікрорайон з Приміським та Головним залізничними вокзалами, відсутність транспорту зранку до 7:00 з Рясне-2 та після 22:00 в Рясне-2, повна відсутність 6А в неділю та мала кількість їх в суботу. Оскільки за довгий період міська влада не спромоглась забезпечити район соціально-культурними заходами, велика частина мешканців виїжджає в вихідні дні з мікрорайону, включаючи молоді сім’ї з дитячими візками та маломобільних людей. Тому відсутня необхідна кількість транспорту обмежує людей з добиранням в центральну та інші частини Львова, в яких проводять різні заходи.

Також, за словами мешканців, постійно порушується графік руху та велика кількість маршрутного транспорту в час з 12:00 – 15:00 просто стоїть на кінцевій станції та не виїжджає на маршрут.

Ще однією проблемою є відсутність можливості рясненським студентам використати свої пільги. Наприклад, сихівський студент має можливість добратись на навчання за 1,5 грн, а в рясненького така можливість відсутня. Така несправедливість викликає негативні погляди молодого покоління до виконавчої гілки міської ради. Одним з варіантів є курсування шатл-басу до трамваю №7 з безкоштовною пересадкою студентів або взяти за основу студентський автобус, який курсує з Пасічної, але на постійній основі, оскільки дотація цього автобуса та електротранспорту відбувається з загального бюджету Львова, тому логічним буде дотування транспорту і для мешканців Рясного.

З ситуацією про порушення графіку руху, мешканці звертаються вже декілька років і за цей час так і не вироблено стратегії щодо вирішення проблеми, а відповідь одна й та ж сама – «немає змоги розірвати договір, оскільки автоматично розривається угода із іншими маршрутами, які входять в пакет договору».

Через відсутність з’єднання маршрутами з великою кількістю районів, включаючи головні лікарні та автостанції, мешканці Рясного змушені витрачати на поїздку в одну сторону подвійний тариф, це щонайменше 10 гривень», - йдеться у повідомленні.

Час та місце зустрічі буде повідомлено згодом.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Форпост