У 2018 році в лікарнях Львівщини запровадять електронну картку пацієнта

23.12.2017 11:27   Джерело: Варіанти
Опубліковано : Патрік Скеля

Е-картку пацієнта запроваджуватимуть у межах програми «Електронна Львівщина», на яку сьогодні депутати облради виділили 10 мільйонів гривень.

Читайте також

Оформити аварію без потерпілих тепер можна в електронній формі

Відповідне рішення прийняли сьогодні під час позачергової сесії Львівської обласної ради. «За» проголосували 66 депутатів, пишуть - Варіанти.

У четвер, 21 грудня, депутати затвердили регіональну Програму інформатизації «Електронна Львівщина» на 2018-2020 роки. 

Обсяг фінансування програми у 2018 році становить 10 мільйонів гривень.

Як зазначив голова комісії з питань депутатської діяльності, етики, регламенту, свободи слова та антикорупційної політики Львівської облради Андрій Ковч, програма передбачає запровадження у наступному році електронних карток пацієнтів, у які вноситимуть усі медичні дані про пацієнта. На це з обласного бюджету скерують 4,2 млн грн.

«В е-картки вноситимуть усі медичні дані про людину – група крові, алергічні схильності, діагнози, лікування тощо. Це є важливо, адже така електронна база спрощуватиме лікарям пошук потрібної інформації. Особливо тоді, коли задля порятунку життя, інформацію потрібно отримати дуже оперативно», – розповів Андрій Ковч.

Згідно з програмою, наступного року на Львівщині мають створити базу даних щодо стану надання соціальних гарантій учасникам АТО та членам їхніх сімей; централізованої системи баз даних в єдиному сільськогосподарському  просторі; автоматизованої системи моніторингу соціально-економічного розвитку області.

Також у 2018 році на території області збираються забезпечити місцеві органи виконавчої влади й органи місцевого самоврядування Wi-Fi.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Варіанти