Слідчі передали до суду на Львівщині обвинувачення крадіям нафти

11.01.2018 10:32   Джерело: Щоденний Львів
Опубліковано : Патрік Скеля

Працівники правління захисту економіки поліції спільно зі слідчими обласної поліції задокументували злочинну групу з восьми жителів Львівщини, які здійснили незаконну врізку у нафтопровід, пише - Щоденний Львів.

Читайте також

Поліціянти затримали на Львівщині викрадачів іномарок преміум-класу
У Львові виявили чергових шахраїв

Про це повідомили в прес-службі Львівського обласного управління поліції, де також розповіли: «У ході реалізації оперативної інформації в рамках кримінального провадження, правоохоронці встановили організаторів злочинної групи, місце незаконного видобування нафти та місце її зберігання. Оперативниками обласного управління захисту економіки поліції було встановлено замаскований відвід довжиною біля 2,5 кілометра. Прокладено його на глибині півметра до лісопосадки на околиці населеного пункту одного з районів області. Вкопана у землю накопичувальна ємність об’ємом 40 кубічних метрів, вже заповнена викраденою нафтою».

В обласному управлінні поліції також поінформували: «У подальшому поліціянти викрили перевалочну базу, на якій зберігалася викрадена нафта. Для маскування процесу викрадення, зловмисники використовували окремо виведене та замасковане дистанційне керування насосом для перекачування нафти сирцю у вантажний автотранспорт. Усього поліцейські вилучили понад 45 тонн зазначеної продукції».

«Наприкінці червня минулого року працівники підрозділу, слідчі поліції Львівської області, обласної прокуратури затримали зловмисників під час спроби розкрадання чергової партії нафти.Вони намагалися вивести викрадене на двох вантажних автомобілях, які вже були переобладнані для перевезення нафти. Правоохоронці довели причетність всіх ділків до вчинення інкримінованих їм правопорушень», – повідомили також в обласному управлінні поліції.

«Слідчим управлінням Головного управління поліції у Львівській області усім членам організованої злочинної групи повідомлено про підозру у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених за частиною 3 статті 292 (Пошкодження об'єктів магістральних або промислових нафто-, газо-, конденсатопроводів та нафтопродуктопроводів) та частиною 5 статті 185 (крадіжка) Кримінального кодексу України. На даний час слідство закінчено, а матеріали кримінального провадження щодо учасників організованої групи скеровано до суду», – поінформували також у прес-службі Львівського обласного управління поліції та опублікували фотосвідчення.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Щоденний Львів