Рабінович: Чиновники довели Україну до 75 місця по захищеності бізнесу – це ганьба!

30.01.2018 12:30   Джерело: LvNews
Опубліковано : Львівський Новинар

Значення України у світі поки що зростає не завдяки процвітанню, а тому, що через Україну сваряться великі країни, заявив народний депутат України та лідер політичної партії “За життя” Вадим Рабінович.

Україна посіла 75-те місце серед 80 країн за свободою ведення бізнесу, і 69-та позиція в загальному рейтингу – не привід для гордості, заявив народний депутат, лідер політичної партії “За життя” Вадим Рабінович в ефірі авторської програми на телеканалі “112 Україна”,коментуючи опублікований американським журналом News and World Report рейтинг.

“Я хочу акцентувати на тому, завдяки чому ми піднялися в цьому рейтингу. Завдяки тому, що Україна опинилася в центрі світових явищ політичного характеру і сьогодні є точкою дотику багатьох великих західних і східних наддержав, вона посіла 33-тє місце за показником “сила держави”. Не тому, що ми підняли імідж своєї держави, а просто за нашою впливовістю завдяки тому, що відбувається в країні, маємо 33-тє місце. А ось за найголовнішим критерієм – за вільним веденням бізнесу – ми посіли 75-те ганебне місце. І завдяки цьому середнє значення в загальному рейтингу вийшло 69 – плюс чотири позиції. Але я б цим не пишався, а засмутився, тому що якщо ми, велика, сильна країна, будемо пишатися тим, що наше значення зростає у світі не завдяки бізнесу в нашій країні, не завдяки процвітанню нашої країни, не завдяки тому, що наші громадяни стали жити краще, а завдяки тому, що через нас сваряться великі країни, то краще б такого не було”, – уважає Рабінович.

На його думку, в Україну у світі вірять поки що мало.

“Тому я не сильно пишаюся цим 69-м місцем, хоча і радий би з чимось гарним нас привітати. Але саме цей рейтинг американського журналу доводить тільки одне – ми стали певним суб’єктом гри, і дуже мало поки в нас вірять. Найбільший американський журнал дає нам мінімум можливостей для зростання, проте говорить, що “ви тепер стали впливовими – через вас проходять світові нитки”. Не треба нам такого”, – заявив політик.

Він переконаний, що економіку України можна відновити, розвиваючи три основні напрями.

“Економіка України переживає далеко не найкращі часи. У деяких господарських галузях ми є явними аутсайдерами, й іншого світу нам не наздогнати. Але для того, щоб вибратися з економічної ями, ми маємо акцентувати на роботі IT-компаній, банків і агрохолдингів. Це три стратегічні положення в програмі партії “За життя” – і щойно ми переможемо на виборах, то відразу ж почнемо їх утілювати. Потрібен усього лише рік, щоб повернутися до початкової позиції, а потім починати швидко рухатися до сильної, успішної, незалежної, нейтральної України”, – упевнений Рабінович.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews