Сергій Бабак розповів, чому частина пенсіонерів у Львові платить за проїзд (Відео)

02.02.2018 13:45   Джерело: 032.ua
Опубліковано : Патрік Скеля

1 лютого заступник міського голови Львова з питань ЖКГ Сергій Бабак пояснив правову сторону питання із обов’язковою оплатою пенсіонерів за віком за проїзд у громадському транспорті, який обслуговують приватні перевізники, пише -  032.ua.

Читайте також

«То, напевно, для гопників»: львів’ян шокували сидіння у тролейбусі (Фото)

Сергій Бабак зазначив, що є суперечності у законах та постановах Кабміну. Так, 31 січня у ЗМІ було оприлюднено відповідь Міністерства соцполітики, у якій пояснили, що пільгові перевезення пенсіонерів на міських та приміських маршрутах регулюються відповідно до постанови Кабміну №354 від 1993 року, де вказано, що пенсіонери мають право на безоплатний проїзд, при наявності посвідчення пенсіонера за віком.

Зі слів заступника міського голови Львова, це суперечить: Закону України «Про державні соціальні стандарти і державні соціальні гарантії» від 2000 року; роз’ясненню Міністерства юстиції України, яке своїм листом від 2009 року вказує, що норма закону має вищу силу; Конституції України.

«Що ми маємо? 1993 рік — постанова Кабміну, 2000 рік — закон, де вказано, що лише законом регулюються пільги. Пройшло 18 років! Кабмін мав або внести пенсіонерів у закон, або анулювати постанову Кабміну!», - сказав заступник мера Львова.

Сергій Бабак також додав, що у постанові Кабміну визначено: Міністерство фінансів повинне передбачати при закладенні бюджету на кожен рік витрати, пов’язані з безоплатним проїздом пенсіонерів за віком. Але на 2018 рік у держбюджеті таких видатків не закладено.

«Якщо теоретично розглянути ситуацію, щоб органи місцевого самоврядування взяли на себе такі повноваження. У мене є статистика по пільговиках у місті Львова, надана управлінням соціальної політики на жовтень 2017 року. Всього у нас у Львові - 140 091 особа, яка має право на пільговий проїзд, із них — 92 784 пенсіонера. Якщо один пенсіонер зробить хоча б одну поїздку в день туди і назад — це буде 10 гривень. За рік вийде сума у 338 мільйонів! Це майже третя частина бюджету розвитку», - наголосив Сергій Бабак.

Послухати роз’яснення Сергія Бабака повністю можна у нашому відео:

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: 032.ua




Телеканал Рада. Прямий ефір

Радіо

TeNews Radio Вголос

Головне за день

Архів новин

Вверх
Вниз