Апеляційний суд Києва скасував дозвіл на арешт Димінського

22.02.2018 07:38   Джерело: Leopolis.News
Опубліковано : Патрік Скеля

19 лютого Апеляційний суд Києва задовольнив апеляційну скаргу адвоката Димінського Миколи Лисого і скасував постанову Печерського райсуду Києва щодо тримання Димінського під вартою.

Читайте також

ДТП за участю авто Димінського: мати загиблої не відмовилася від розслідування
Олігарх Димінський проігнорував допит у справі про смертельне ДТП

1Про це в себе на Facebook повідомив адвокат Петра Димінського Микола Лисий, пишуть - Leopolis.News.

«19 лютого 2018 року Апеляційний суд м. Києва задовольнив апеляційну скаргу адвоката і скасував ухвалу слідчого судді Печерського районного суду м. Києва від 18 грудня 2017 року про обрання підозрюваному Димінському П.П. запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. За результатами розгляду апеляційної скарги адвоката Апеляційний суд м. Києва прийняв нову ухвалу, якою відмовив в задоволенні клопотання старшого слідчого в особливо важливих справах Головного слідчого управління Національної поліції України про застосування щодо Димінського П.П. запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою», – пише Лисий.

Нагадаємо, 18 серпня на трасі Львів – Краковець «Мерседес» Петра Димінського врізався в «Опель» 31-річної жінки, яка здійснювала поворот за правилами дорожнього руху. Жінка загинула на місці. За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України.

Винуватцем ДТП визнав себе охоронець Димінського Андрій Борщ, який зазвичай їздить кортежем у машині охорони бізнесмена. Того дня автоескорт також супроводжував автомобіль львівського бізнесмена. Водія взяли під варту.

Водночас родичі загиблої переконували, що за кермом «Мерседеса» перебував сам Димінський, а Борщ узяв провину на себе.

Димінський у розмові із правоохоронцями погодився пройти експертизу у справі смертельної аварії, після чого відлетів у Женеву.

Експертиза показала, що ДНК з подушки безпеки «Мерседеса» львівського бізнесмена Петра Димінського належить не тій людини, яку намагаються видати за водія автомобіля.

Печерський районний суд Києва задовольнив клопотання Генпрокуратури та надав дозвіл на затримання Петра Димінського та доставку його до суду для обрання запобіжного заходу – тримання під вартою.

15 грудня Димінського оголосили в національний розшук.

Димінський поскаржився в Інтерпол щодо його розшуку.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Leopolis.News