Львівську галерею мистецтв охоронятимуть за 4,14 млн гривень

27.02.2018 08:47   Джерело: LvNews
Опубліковано : Патрік Скеля

23 лютого Львівська національна галерея мистецтв імені Б.Г. Возницького уклала договір із Управлінням поліції охорони у Львівській області., пише - 032.ua.

Читайте також

Охорону стратегічних об’єктів Львівщини посилять
«Львівелектротранс» хочуть охороняти додатково

Як повідомляє 032.ua, згідно з договором, який опублікований на сайті публічних закупівель Prozzoro, за 4 140 864 гривень працівники Управління поліції охорони Львівщини здійснюватимуть охорону Олеського замку, відділу європейського мистецтва XIX-XXI ст., що на вул Стефаника, 3 і відділу європейського мистецтва XIV-XVIII ст., що на  вул. Коперника, 15. Також працівники мають здійснювати охорону сектору «Музей староукраїнської книги», що на вул. Коперника, 15а.

Послуги з охорони згаданих об'єктів компанія має надавати до 30 вересня 2018 року. 

Нагадаємо, на початку 2017 року стало відомо, що з фондосховища Львівської галереї мистецтв зникло 95 стародруків і два манускрипти, серед яких і досить рідкісні стародруки, зокрема, «Апостол» Спиридона Соболя, Євангеліє ХVІ і ХVІІІ ст. та ін. 

Загадкове зникнення рідкісних книг одразу почали розслідувати у поліції і відкрили кримінальне провадження за ч.3 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України. Куди поділися стародруки наразі так і невідомо. Розслідування у цій справі ще триває.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews