У Львові викрили конвертаційний центр з обігом у ₴45 млн

Фіскали припинили у Львові діяльність нелегального конвертаційного центру.

02.03.2018 08:39   Джерело: Щоденний Львів
Опубліковано : Патрік Скеля

Колишні працівники банків придбали й зареєстрували на себе і підставних осіб понад 10 фіктивних суб’єктів господарювання, пише - Щоденний Львів.

Читайте також

Львівського бізнесмена оштрафували на ₴480 тис. за п'ятьох нелегальних працівників

У прес-службі прокуратури Львівської області повідомили вчора, 1 березня: «Працівниками слідчого та оперативного управління Головного управління ДФС у Львівській області, в ході розслідування кримінального провадження за статтями 205, 209 та 358 Кримінального кодексу України, викрито чотирьох осіб, які організували на території Львова діяльність так званого «конвертаційного» центру. З’ясовано, що зловмисники на чолі з двома організаторами, які є колишніми працівниками банківської сфери, упродовж 2016-2017 років придбали та зареєстрували на себе і підставних осіб понад 10 фіктивних суб’єктів господарювання».

«Крім цього, колишні працівники банків підшукували реально діючі підприємства, які з метою переведення безготівкових коштів у готівкові, а також ухилення від сплати податків перераховували на рахунки «фіктивних» та «транзитних» фірм гроші за послуги та товари, які насправді не надавались і не поставлялись. Загальна сума обороту грошових коштів зазначеного «конвертаційного» центру становить близько 45 мільйонів гривень, а сума незаконно сформованого податкового кредиту для суб’єктів господарювання реального сектору економіки становить понад сім 45 мільйонів гривень», – поінформували також у прокуратурі

«У ході досудового розслідування, за результатами проведених слідчих (розшукових) дій виявлено та вилучено печатки вказаних фіктивних фірм, а також чорнову бухгалтерію. Завдяки скоординованим діям правоохоронців, спрямованих на припинення злочинної діяльності, органами фіскальної служби заблоковано 1,3 млн гривень податку на додану вартість на казначейських рахунках фіктивних суб’єктів підприємницької діяльності, які зловмисники не змогли використати для формування безпідставного податкового кредиту», – розповіли також у прокуратурі.

«Затриманим повідомлено про підозри у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених статтями 28, 205, 209, 358 (вчинення організованою групою фіктивного підприємництва, з використанням підроблених документів та пов’язаного з легалізацією доходів, одержаних злочинним шляхом) Кримінального кодексу України», – поінформували також у прес-службі прокуратури Львівської області.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Щоденний Львів