Треба підняти ціну, бо трамваї і тролейбуси збиткові, – Садовий

02.03.2018 13:33   Джерело: Гал-інфо
Опубліковано : Патрік Скеля

Міський голова Львова Андрій Садовий в ефірі «Львівської хвилі» розповів про ситуацію з тарифами на електротранспорт у місті, пише - Гал-інфо.

Читайте також

Фінансові порушення обсягом у 47,8 млн грн, або як у Садового крали гроші на смітті
Громадська рада вимагає у Садового розірвати договори з перевізниками і провести новий конкурс

 

«Сьогодні вартість проїзду становить 3 гривні. Розрахункова собівартість проїзду в електротранспорті 5.55 грн. Як бути? Ми кожного дня маємо збитки. Я вважаю, що однозначно треба підняти ціну».

Мер пояснює це тим, що на цей час в трамваях та тролейбусах 70% пасажирів становлять пільговики, які не платять за проїзд, а до літа очікується, що ця цифра сягне 80%. Таку статистику отримали завдяки опитуванням, перерахунку кас та інформації від контролерів.

Також міський голова розповів, що в розрахунок вартості проїзду входять заробітна плата, вартість пального та амортизація машини.

Нагадаємо, що з 1 квітня у Львові планують встановити нові правила користування електротранспортом та підвищити вартість проїзду у трамваях і тролейбусах.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Гал-інфо