Праворадикали провели у Львові смолоскипний марш під антипольськими гаслами

05.03.2018 12:29   Джерело: Вголос
Опубліковано : Патрік Скеля

Близько 1,5 тисячі націоналістів пройшли вчора, 4 березня, урочистою ходою Львовом. Марш приурочили 68-ій річниці з дня героїчної загибелі головного командира УПА в нерівному бою проти окупантів.

Читайте також

З нагоди Дня захисника України та 75-річчя створення Української повстанської армії Герої вшанували пам'ять героїв
Ветерани Львівщини отримають допомогу

Марш зібрав у Львові представників «Національного корпусу», «Правого  сектора», «Свободи», «Національної дружини» не лише із міста Лева, а й з Івано-Франківська, Луцька, Чернівців та Тернополя, пише - Вголос.

Командир Національної дружини м. Львова Микола Галась зазначив: цим маршем націоналісти не лише вшановують Героя України Романа Шухевича, а й вирішили показати, що у міськраді Львова вчинили неправильно, не прийнявши ухвалу про червоно-чорний прапор.

Хода стартувала від будівлі Львівської міської ради, біля якої націоналісти розмістили «стовп ганьби», та завершилась біля пам’ятника Степанові Бандері на площі Кропивницького.

Під час маршу націоналісти вигукували гасла: «Слава Україні – Героям слава», «Слава Романові Шухевичу», «Слава Степану Бандері», «Слава Євгенові Коновальцю», «Пам’ятай, чужинець: тут господар – українець!», «Місто Львів не для польських панів».

На завершення маршу його учасники зачитали молитву українського націоналіста.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Вголос