У Львові зробили рекордну кількість щеплень дітям від кору

05.03.2018 22:43   Джерело: LvNews
Опубліковано : Патрік Скеля

Як повідомили в управлінні охорони здоров’я Львівської міської ради, впродовж січня у Львові на кір захворіло 180 осіб, тоді як в лютому – 135 осіб. Станом на 4 березня захворіло сім осіб. Відтак, як зазначають фахівці, пік спалаху захворювання на кір уже минув – дедалі менше реєструватимуть випадки цього захворювання, пише - Press-Центр.

Читайте також

Чи вакцинуватись від кору?
Садовий запевнив: «Скоро ми про кір забудемо»

- Згідно з даними Лабораторного центру, в січні маємо 180 захворілих на кір, в лютому – 135 захворілих. За чотири дні березня зареєстровано сім випадків захворювання, - говорить головний позаштатний спеціаліст з епідеміології управління охорони здоров’я ЛМР Олена Баворовська. – Власне, пік спалаху захворювання на кір уже минув, хоча сам спалах триватиме, за прогнозами, до травня, і будуть реєструватись нові випадки, але не в такій кількості – їх буде менше.

Також медик зазначила, що хворі переносять захворювання без ускладнень, померлих від кору немає. Вакцин у Львові достатньо, щоб провести необхідну кількість щеплень дітям.

До слова, з 15 січня станом на сьогодні щеплення від кору в поліклініках міста зробили 9 842 дітям, що є найбільше за аналогічний період попередніх років.

Нагадаємо, кір – гостре вірусне захворювання, яке небезпечне своїми ускладненнями: воно може спричинити пневмонію, отит та інші бактеріальні інфекції, енцефаліт. Люди, які двічі щеплені, і люди, які перехворіли на кір, мають стійкий імунітет до захворювання. Проте ті діти і ті дорослі, які не вакциновані і не хворіли на кір, мають високий ризик захворіти.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews