Ромські діти втрачають мотивацію до навчання через дискримінацію, – представниця спільноти

07.03.2018 18:36   Джерело: Вголос
Опубліковано : Патрік Скеля

Створення у Львові загонів з боротьби із ромами спричинює те, що діти цієї національності втрачають мотивацію ходити до школи, де їх ображають.

Читайте також

Ледь приїхавши до Львова 37-річна жінка лишилася без гаманця та банківських карток
Кого насправді варто боятися селянам з Циган?

Про це під час обговорення з ромами про ромів OPEN SOCIETY TALKs «гРОМадяни України» розповіла представниця ромської громади зі Львова Гелена Юрченко, пише - Вголос.

«У мене є дві племінниці – 4-класниці. Вони прийшли зі школи й повідомили, що їхні однокласники сказали: «У Львові борються з ромами, а в нас тут теж є дві ромські дівчинки – давайте теж будемо з ними боротися, –зазначила вона.

На думку дівчини, такий дитячий булінг надзвичайно впливає на формування дитячої психіки. Слабші діти можуть втратити мотивацію до навчання.

Також Гелена Юрченко розповіла, що коли ходила до школи, то боялася залишитися сама у класі. «Боялась я тому, що знала: якщо в когось щось зникне, завжди всі подумають на мене». Та додала: «Я та мої батьки народились в Україні, але нас ніколи не вважали українцями і повноцінними громадянами України».


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Вголос