У Львові екс-співробітник ДАІ, який збив двох жінок біля церкви у центрі міста, засуджений до умовного терміну

20.03.2018 23:34   Джерело: LvNews
Опубліковано : Патрік Скеля

Суд засудив водія автомобіля Toyota Land Cruiser, який збив двох жінок у центрі Львова, одна з яких загинула, до чотирьох років позбавлення волі з випробувальним терміном на два роки.

Читайте також

У Львові розшукують водія-втікача, який збив на смерть травмував жінку-пішохода
На Рівненщині потяг збив на смерть жителя Львівської області

Згідно з вироком Галицького районного суду від 13 березня 2019 року, cуд визнав екс-співробітника ДАІ Віталія Макаришина винним у скоєнні злочину, передбаченого ч.2 ст. 286 Кримінального кодексу України, але на підставі ст. 77 КК України звільнив його від відбування основного покарання, пише - Інтерфакс-Україна.

Також суд частково задовольнив цивільний позов другої потерпілої і присудив підсудному виплатити їй 250 тис. грн компенсації.

У вироку суду зазначено, що автомобіль, за кермом якого перебував підсудний і його дружина, був технічно справним.

Як зазначено у вироку, суд взяв до уваги, що підсудний не перебував на обліку у психіатра або нарколога, на нього не надходило скарг за місцем проживання, відшкодував матеріальні збитки потерпілим, а також бере участь у благодійній та волонтерській діяльності. Крім того, він щиросердно розкаявся і всіляко сприяв розслідуванню.

Під час судового слідства суд не встановив обставин, які обтяжують покарання.

Вирок може бути оскаржений в апеляційній інстанції.

Як повідомлялося, 18 червня 2017 року засуджений В.Макаришин, який перебував за кермом автомобіля Toyota Land Cruiser виїхав на тротуар біля церкви Святого Андрія на площі Соборній, 3 у Львові. Там він збив двох жінок, одна з яких померла на місці від отриманих травм.

За вказаним фактом було відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст. 286 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами).


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews