На Львівщині судитимуть за хабарництво двох чиновників

04.04.2018 18:39   Джерело: LvNews
Опубліковано : Патрік Скеля

На Львівщині судитимуть за хабарництво двох чиновників, яких викрили у січні цього року працівники Управління захисту економіки у Львівській області.

Читайте також

Суд переніс слухання справи депутатів-хабарників Винниківської міської ради
Засудженого Шокала звільнили з посади заступника начальника Львівської митниці за угодою сторін

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Львівської області, пише - Status Quo.

Правоохоронці встановили, що за оформлення біометричного паспорта громадянина України для виїзду за кордон керівник одного із районних підрозділів міграційної служби вимагав від чоловіка незаконну винагороду в розмірі 10 000 гривень.

Чиновника затримали в порядку ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу України та повідомили про підозру у вчиненні правопорушення, передбаченого ч.3 ст.368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

Скоєння цього злочину карається позбавленням волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна. Обвинувальний акт скеровано на розгляд суду.

Міру покарання буде обрано і начальнику відділу одного із структурних органів Головного управління Державної фіскальної служби у Львівській області. За сприяння у прискоренні процедури реєстрації платника податку на додану вартість службовець теж вимагав і отримав неправомірну вигоду в сумі 10 000 гривень.

Дії зловмисника були кваліфіковані за ч.2 ст.369-2 Кримінального кодексу України (зловживання впливом). Чоловікові загрожує штраф від 750 до 1500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням волі на строк від двох до п’яти років.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews