Після затримання співробітниками СБУ керівника мистецького центру «Супутник» забрала «швидка»

05.04.2018 21:37   Джерело: zaxid.net
Опубліковано : Патрік Скеля

Керівник мистецького центру «Супутник» Олександр Агашков, якого у четвер, 5 квітня, затримали співробітники СБУ за підозрою у хабарництві, увечері забрав автомобіль «швидкої допомоги».

Читайте також

Екс-керівника райлікарні звинувачують у розтраті коштів з бюджету
Слідчі перевіряли інформацію про можливі порушення працівників Львівської міськради

«Я в автомобілі швидкої, мене везуть у лікарню на вул. Топольній. У мене була і є хвороба, думаю, це пов’язано із нею», - повідомив Олександр Агашков кореспонденту ZAXID.NET і додав, що його супроводжує правоохоронець.

Співробітники СБУ проводили сьогодні слідчі дії на території культурно-мистецького центру «Супутник», що на вул. Повітряній, 20. Опісля вони затримали керівника арт-центру Олександра Агашкова та його заступника Михайла Севрука. Їх звинувачують у вимаганні хабара розміром 10 тис. грн.

Пізніше Олександр Агашков розповів, як відбувалося його затримання. За його словами, невідомий чоловік просто забіг до кабінету, кинув гроші на стіл і втік, а вже за ним туди увірвались слідчі СБУ.

«Це провокація, тому що людина, яка залишила кошти в нашому кабінеті, не була затримана. Вона просто втекла звідти. Люди, які були при затриманні і підписанні протоколів, на вулиці представлялися нашим працівникам випадковими громадянами», – каже Агашков.

Посадовець припускає, що його затримали через намагання припинити роботу кіоску неподалік «Супутника». МАФ цілодобово і безкарно торгує алкоголем. Усі спроби міської ради та активістів припинити роботу кіоску результатів не дали. Власником торгової точки, за інформацією Агашкова, є колишній силовик.

Як відомо, ця боротьба триває з 2014 року - за цей час культурний центр кілька разів судився з кіоском, а у лютому цього року МАФ намагались демонтувати.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: zaxid.net