П’яному прокурору, який на смерть збив пішохода на Львівщині, оголосили підозру

23.04.2018 19:39   Джерело: LvNews
Опубліковано : Патрік Скеля

Прокурору Мостиського відділу Городоцької місцевої прокуратури, який скоїв смертельну ДТП на автодорозі Львів-Самбір-Ужгород в селі Торчиновичі Старосамбірського району, внаслідок чого загинув 64-річний пішохід, оголосили підозру.

Читайте також

П'яний прокурор на Львівщині насмерть збив літнього пішохода?

Про це сьогодні, 23 квітня, під час брифінгу розповів очільник прокуратури Львівської області Юрій Квятківський, пише - Вголос.

«Прокурор Мостиського відділу Городоцької місцевої прокуратури, керуючи автомобілем «ВАЗ-2114», не вибрав безпечну швидкість, не врахував дорожні знаки, які були на тому відрізку шляху, допустив наїзд на пішохода 1954 року народження, який загинув на місці пригоди», - зазначив він.

За словами Юрія Квятківського, після проведення огляду місця події та перевірки водія на стан алкосп’яніння медики зафіксували у крові водія алкоголь. Алкотестер показав 1,2 проміле.

«Водієві оголошено підозру за статтею 286 частини 2 Кримінального кодексу України. Клопотання про обрання міри запобіжного заходу скеровано до Галицького суду. Підозру про скоєння кримінального правопорушення  оголосили сьогодні зранку, - додав очільник прокуратури Львівщини. - Ми звернулися до суду про обрання міри запобіжного заходу і відсторонення від посади. Вимагаємо цілодобовий домашній арешт».

Також він розповів, що водій 1989 року народження зараз перебуває у Самбірській лікарні, куди після ДТП звернувся за допомогою. Перебував на посаді першого заступника керівника Самбірської місцевої прокуратури з січня 2017 до квітня 2018 року.

«У мене як прокурора області були нарікання до місцевої прокуратури -  Самбірської. У зв’язку з цим за тиждень до цієї події перший заступник, за якого ми говоримо сьогодні, був переведений на нижчу посаду з меншим обсягом роботи», - уточнив Юрій Квятківський.

Він розповів і те, що із місця пригоди втекти водій не намагався. ДТП сталося за межами населеного пункту на проїжджій частині, за межами пішохідного переходу. З якою швидкістю рухався водій, встановить експертиза. Загалом усі дані, отримані на місці пригоди, скерували на експертизу.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews