Колишню працівницю ДАБІ у Львові оштрафували на ₴8500 за хабар у $500

24.04.2018 17:35   Джерело: ZAXID.NET
Опубліковано : Патрік Скеля

Сихівський райсуд Львова 17 квітня визнав винною в отриманні хабаря колишню працівницю Державної архітектурно-будівельної інспекції у м. Львові та оштрафував її на 8500 грн.

Читайте також

Іноземець пропонував прикордонникам хабар за позачерговий пропуск автівки
Апеляційний суд Львівської області не поновив на посаді топ-хабарника: справу відклали

Головна спеціалістка відділу організаційного та бухгалтерського забезпечення Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю у Львові у квітні 2017 року вимагала від львів’янина хабар за видачу дозвільних документів після індивідуального перепланування приватного помешкання у будинку, що є пам’яткою архітектури місцевого значення. Про це свідчить вирок суду, пише - ZAXID.NET.

5 квітня минулого року її затримали у громадському місці на вул. Хуторівка під час отримання хабаря розміром 500 дол, або 13559 грн.

Суд визнав її винною у вчиненні кримінального правопорушення за ч.3 ст.354 Кримінального кодексу (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди працівником підприємства, установи чи організації, який не є службовою особою) та призначив максимальний штраф.

Вирок може бути оскаржений в апеляційній інстанції. Також суд постановив повернути заставу у розмірі 32 тис. грн, внесену за обвинувачену, після набуття вироком законної сили.

Як стало відомо ZAXID.NET, після затримання на хабарі згадувану працівницю звільнили із ДАБІ. Опісля вона отримала статус безробітної та отримувала відповідну допомогу до кінця 2017 року.

Додамо, на початку березня 2018 року була створена адміністративна комісія при виконкомі Львівської міськради, яка штрафує тих городян, які без необхідних дозволів здійснюють перепланування, заміну вікон на пластикові у квартирах, розташованих у будинках, що є пам’ятками архітектури. Штрафи сягають 1700 грн. Тим часом штрафи для підприємців сягають 170 тис. грн.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: ZAXID.NET