Львівщина – серед лідерів вакцинації від кору, – ЛОДА

28.04.2018 09:31   Джерело: LvNews
Опубліковано : Патрік Скеля

Львівщина входить у число чотирьох областей з найбільш активною вакцинацією від кору.

Читайте також

Чи вакцинуватись від кору?

Про це повідомила сьогодні, 24 квітня, під час брифінгу «Європейський тиждень імунізації. Вакцини приносять результат!» головний позаштатний спеціаліст департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА з епідеміології Наталія Іванченко. Вона також розповіла: «Серед лідерів також – Київська, Одеська, Івано-Франківська області. Вчора, у межах Європейського тижня імунізації,  в Україні розпочався український тиждень імунізації. Мета цього тижня – привернути увагу як медичної спільноти, так і батьків до імунізації, аби захисти себе та наших дітей», пише - Щоденний Львів.

Керівник відділу материнства і дитинства департаменту охорони здоров'я Львівської ОДА Любомира Кутневич наголосила: «Але це потрібно робити не лише під час тижня вакцинації, а й щоденно. Для того, щоб у нас сформувався колективний імунітет, рівень вакцинації повинен сягнути 95%. Тоді держава буде вважатися безпечною».

Любомира Кутневич додала: «На сьогодні в області є всі вакцини. Усі вони прекваліфіковані Всесвітньою організацією охорони здоров’я. Відтак, є якісними і безпечними».

«Департамент охорони здоров’я Львівської ОДА розробив наліпки з героями мультфільмів для дітей, котрі зробили щеплення з надписом «Ми – вакциновані», – поінформувала також Наталія Іванченко. – Таким чином ми хочемо, щоб наші діти звикали до думки, що вакцинація – це необхідний елемент у суспільстві, який гарантує їм захист. Діти повинні бути щасливі та вакциновані».

Про це повідомили у вівторок, 24 квітня, в прес-службі Львівської облдержадміністрації.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews