Львів'ян від заробітчанства за кордоном може зупинити зарплата в 500 євро

29.04.2018 17:41   Джерело: LvNews
Опубліковано : Патрік Скеля

Компанія «Фуджікура» перенесла своє виробництво з Румунії до України, тому що румуни відмовлялися працювати за 700 євро в місяць.

Читайте також

На Львівщині спеціальні мобільні групи стягуватимуть зарплатні борги

Про це у четвер, 26 квітня, під час прес-конференції на тему: «Ринок праці Львівщини: проблеми та перспективи», яка відбулася у Львівському прес-клубі, повідомив директор Львівського обласного центру зайнятості Василь Барилюк, пише - Щоденний Львів.

- Проте, на жаль, в Україні «Фуджікура» не запропонувала такої ж зарплати. Якби вони відразу поставили рівень зарплати хоча би – 400 євро, то охочих працювати в них було би більше, - каже директор обласного центру зайнятості.

І додає, що «Фуджікура» є одним з найліпших працедавців на Львіщині, який платить офіційну зарплату - 8-10 тисяч грн та додає до неї вагомий соціальний пакет, зокрема, обіди, які коштують працівникові лише 6 грн (решту доплачує роботодавець). Крім того, працівників з інших регіонів компанія забезпечує житлом.

За словами Василя Барилюка, ринок праці в Україні не встигає з оплатою за європейськими країнами.

- Але й у нас вже спостерігається ріст зарплати. Навіть якщо це робиться адміністративними способами. Коли піднімали мінімальну зарплату, то бізнес казав, що неможливо її виплачувати. Адже вона була вдвічі меншою. Але ж виплачують, - Василь Барилюк передбачає, що невдовзі мінімальна зарплата становитиме до десяти тисяч гривень. 

За аналізом Львівського обласного центру зайнятості, зарплата, яка закріпила би українців на місцевому ринку праці, має становити еквівалент 500 євро на місяць.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews