Він сильно кричав, а водій не реагував: У львівській маршрутці покалічили маленького хлопчика

30.04.2018 09:24   Джерело: Новини Закарпаття
Опубліковано : Патрік Скеля

У Львові 8-річний хлопчик зламав руку у переповненій маршрутці. За словами мами, дитину до дверей штовхнув натовп, а водій саме відчинив двері, тож малого затисло металом.

Читайте також

У Львові водій маршрутки відібрав проїзне посвідчення у дівчинки, бо воно їй «скоро не знадобиться»

В автобус Ліля Гузар із сином потрапила через задні двері, Марко стояв біля останнього сидіння, а на одній із зупинок раптово закричав, пишуть - Новини Закарпаття.

«Він кричав дуже сильно, а водій не зреагував, водій не почув. Почали зразу люди кричати, кнопки виклику не було», – пояснила жінка. Що сталося, вона зрозуміла не одразу, бо в салоні автобуса було дуже темно. 

«Його просто штовхнули, і в нього рука попала в таке місце, де дверима її прихлопнуло – між трубою і тим проміжком, де відчиняються двері», – каже мама постраждалої дитини.

Спочатку Марко не скаржився на біль у руці, але вранці вона напухла, а в травмпункті діагностували перелом зап’ястя і наклали гіпс. Хлопчик засмучений, бо через зламану руку не зможе грати на фортепіано. 

«В мене 18 травня екзамен, і не раніше 16-го з мене знімуть гіпс. Треба перенести екзамен, а на яке число, я ще не знаю», – каже він. 

Його ж мама збирається йти у поліцію та винуватить перевізника, бо певна, саме він мав би подбати про безпечні умови. 

В автотранпортному підприємстві, яке обслуговує цей маршрут, наразі лише з’ясовують деталі інциденту та кажуть, що навіть не знають достеменно, в якому саме автобусі травмувалася дитина. 

«Я мушу подивитися на автобус, що воно, в якому він стані, хто був водій, і розібратися в ситуації, що сталося в дійсності», – твердить керівник служби експлуатації Андрій Єдинак. 

Юристи додають, що відповідальність за життя і здоров’я пасажирів несе водій, але щоб довести провину перевізника, треба насамперед мати квиток, який у львівських міських маршрутках дають дуже рідко. Та й у міський тариф страхування пасажирів не закладене, тому в разі травмування, треба йти в поліцію, щоб там з’ясували, чи це була необережність пассажира, чи провина водія. 

«Шляхом допиту свідків, зокрема, пасажирів, очевидців, з’ясувати, як відбувалася та подія і зрозуміти, чи є в діях водія якийсь прямий умисел, чи бездіяльність, чи неналежне виконання ним правил перевезення. Якщо буде встановлено, що він чогось недотримався, тоді відповідає і він, і перевізник», - пояснив правник Володимир Марусяк.

В автотранспортному підприємстві схильні вважати, що перелом руки – то найімовірніше нещасний випадок, проте якщо їхню вину доведуть, готові відповідати.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Новини Закарпаття