Львівська каратистка стала чемпіонкою Всесвітньої Гімназіади

07.05.2018 09:44   Джерело: Галичина Спортивна
Опубліковано : Патрік Скеля

Львівська школярка Соломія Кміть стала чемпіонкою 17-ї Всесвітньої Гімназіади, що проходить у Маракеші (Марокко).

Читайте також

Львів’яни завоювали 50 нагород на "World Dream Cup" із кіокушинкай карате
Львів’яни завоювали 50 нагород на "World Dream Cup" із кіокушинкай карате

В фіналі змагань з куміте в категорії «юніори - 48 кг» 17-річна спортсменка здолала суперницю з Марокко – 7:2, пише - Галичина Спортивна.

Успіх Соломії не можна вважати несподіваним, адже вона була чемпіонкою Європи серед кадетів (2015) та двічі виборювала бронзові нагороди чемпіонатів Європи – серед кадетів (2016) та серед юніорів (2016). Також вона є триразовою чемпіонкою України.

Соломія Кміть тренується в клубі «Юніон» у Антона Нікуліна, головного тренера національної збірної України.

Україну на 17-й Гімназіаді представляють 122 юні спортсмени, які виступають в 17 видах програми.

Всесвітні Гімназіади (World Gymnasiade), або Літні шкільні ігри (Summer School Games) – мультиспортивні міжнародні змагання, які з 1974 року кожні два роки проводяться Міжнародною Федерацією шкільного спорту (ISF). В змаганнях беруть участь школярі віком 14-18 років.

International School Sport Federation (ISF) було засновано в 1972 році.  Поєднує 86 країн-членів з п’яти континентів. Федерацію визнано Міжнародним олімпійським комітетом, вона є членом СпортАккорду. Штаб-квартира знаходиться в Антверпені (Бельгія). 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Галичина Спортивна