Міський голова Львова пояснив нагородження одного з лідерів російської громади Львова

Відзначення Анатолія Бобришова подякою міського голови викликало скандал.

08.05.2018 08:53   Джерело: ZAXID.NET
Опубліковано : Патрік Скеля

74-річний Анатолій Бобришов є головою Конгресу російських громад західних областей України.

Мер Андрій Садовий прокоментував вручення з нагоди Дня міста подяки міського голови гендиректору ПАТ «Львівський хімічний завод» Анатолію Бобришову. За словами Садового, Бобришова відзначили на прохання Ради директорів промислових підприємств Сихівського району, пише - ZAXID.NET.

«Я просто зобов’язаний реагувати на такі звернення. Я дякую людям за ту роботу, яку вони роблять у сьогоднішньому часі. Якщо є якісь нехороші факти, то це треба розслідувати на певних рівнях, – цитує мера прес-служба Львівської міськради. – Я отримав звернення від керівників Сихівського району з проханням відзначити керівника, який показує якісні результати в роботі. Сьогодні 8 тис. грн середньої зарплати, 180 людей мають стабільну роботу — це важливо для нашого міста».

Львівська міськрада також опублікувала копію звернення Ради директорів промислових підприємств Сихівського району, з якого випливає, що Бобришов, окрім активної роботи у підприємницькому середовищі, також опікується школою №96 на Сихові та міською лікарнею №8.

Нагадаємо, що у суботу 5 травня з нагоди Дня Львова мер Андрій Садовий вручив гендиректору ПАТ «Львівський хімічний завод» Анатолію Бобришову подяку міського голови за «вагомий внесок у розвиток підприємництва, ефективний менеджмент, конкурентоспроможність і динамічний розвиток компанії, стійкість в часи економічної нестабільності».

Проте після публікації списків львів’ян, відзначених різними нагородами з нагоди Дня міста з’ясувалося, що Бобришов є активним діячем проросійських організацій в Україні, а також був основним фінансистом газети «Русский вестник», яку видавав Російський культурний центр у Львові і де публікувалися виразно антиукраїнські статті.

74-річний Анатолій Бобришов народився на Кубані і переїхав до Львова після служби в армії. У 1987 році став гендиректором Львівського хімічного заводу, де працює і досі. Зараз Бобришову і його доньці Крістіні Бобришовій належать понад 66% акцій ПАТ «Львівський хімічний завод». Станом на травень 2018 року на заводі працює понад 180 працівників, а середня зарплата перевищує 8000 грн в місяць.

Анатолій Бобришов є головою Конгресу російських громад західних областей України і був головним фінансистом діяльності Російсько культурного центру у Львові – зокрема, саме він фінансував видання газети «Русский вестник» з виразно антиукраїнськими поглядами, де серед іншого публікувалися статті з вимогами реабілітації Сталіна. Він також фінансував будівництво Свято-Троїцького храму УПЦ МП на території колишнього львівського заводу «Кінескоп».

Судячи з інтерв’ю Анатолія Бобришова, опублікованому у лютому 2014 року, він дотримується традиційних для деяких росіян шовіністичних поглядів про «єдиний народ» і «одну сім’ю», до якої мають входити українці, росіяни і білоруси.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: ZAXID.NET