Відійшов у вічність відомий львівський науковець

11.05.2018 20:29   Джерело: Status Quo
Опубліковано : Патрік Скеля

7 травня помер дійсний член Наукового товариства ім. Шевченка (з 1992 року), багатолітній член Президії НТШ, класик української фольклористики та етнографії, доктор філологічних наук, професор Роман Кирчів.

Про це повідомляється на сайті Наукового товариства ім. Т. Шевченка, пише - Status Quo.

Роман Кирчів народився 14 квітня 1930 року в селі Корчин на Львівщині. У 1953 році він закінчив Львівський педагогічний інститут. Після цього працював учителем. У 1961 році  захистив кандидатську дисертацію на тему «Комедії Івана Франка», а 1980 року захистив докторську дисертацію «Український фольклор у польській літературі епохи романтизму».

Із 1958 по 1972 роки Роман Федорович був науковим співробітником Інституту суспільних наук АН УРСР. Від 1972 року працював у Львівському відділенні Інституту мистецтвознавства, фольклору та етнографії імені Максима Рильського (нині – Інститут народознавства НАН України ). Він став автором більше 500 опублікованих праць з літературознавства, фольклористики, етнографії та історії українського театру.

Поховали відомого науковця 9 травня на Янівському цвинтарі у Львові.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Status Quo