У Львові оштрафували власників 9 квартир за пластикові вікна у центрі

16.05.2018 08:49   Джерело: ZAXID.NET
Опубліковано : Патрік Скеля

У вівторок, 15 травня, під час засідання адміністративної комісії щодо порушення законодавства про охорону історичної спадщини було накладено 9 штрафів на власників квартир, що встановили пластикові вікна замість дерев'яних, пише - ZAXID.NET.

Читайте також

Про засклені балкони та пластикові вікна в історичних будинках Львова створять комікси

Як інформує прес-служба ЛМР, комісія розглянула 16 протоколів щодо незаконних дій фізичних осіб, зокрема встановлення пластикових вікон замість дерев’яних. Йдеться про власників квартир на вул. Федорова, вул. Староєврейській, вул. Руській, вул. Краківській, вул. Лесі Українки та площі Ринок. Розгляд справ по 7 протоколах перенесли, а по 9 накладено штрафи в розмірі 850 грн і 1700 грн.

Нагадаємо, що адміністративну комісію при виконкомі, яка штрафує руйнівників історичного середовища, створили 2 березня. Наприкінці березня комісія вперше застосувала максимальний штраф (170 тис. грн) до власника нежитлових приміщень на площі Ринок за перепланування приміщення.

23 березня виконком Львівської міськради погодив порядок застосування штрафних санкцій на юридичних осіб, що історичні будинки. З таких порушників спеціальна комісія міськради зможе стягувати від 17 до 170 тис. грн.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: ZAXID.NET