Із початку року від СНІДу на Львівщині померли 26 людей

23.05.2018 20:36   Джерело: LvNews
Опубліковано : Патрік Скеля

Від початку 2018 року від захворювань, спричинених СНІДом, померли 26 мешканців Львівщини, тоді як за аналогічний період минулого року – 41 людина. Про це повідомили у прес-службі департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА, пише - Львівський портал.

Від ВІЛ-асоційованого туберкульозу на території області померли 26 осіб хворих в стадії СНІДу. У першому кварталі 2017 року від аналогічних захворювань померла 21людина, яка вже перебувала у стадії СНІДу.

За даними експерта департаменту охорони здоров’я з профілактики ВІЛ/СНІДу Мар’яни Служинської, починаючи з 1987 року загалом на Львівщині офіційно зареєстровано 3615 випадків ВІЛ-інфекції, в тому числі 1193 випадків захворювання на СНІД. Дотепер від захворювань, спричинених СНІДом, померли 837 мешканців області.

Зазначимо, ВІЛ-інфекція – хронічна інфекційна хвороба, що розвивається внаслідок інфікування вірусом імунодефіциту людини (ВІЛ) та характеризується прогресуючим ураженням імунної системи.

Синдром набутого імунного дефіциту (СНІД) – кінцева стадія ВІЛ-інфекції, що проявляється розвитком тяжких опортуністичних інфекцій (вірусних, бактеріальних, паразитарних) і/або злоякісних новоутворень. При ВІЛ-інфекції повільно, але неухильно руйнуються незамінні компоненти імунної системи, і на певному етапі стає неможливим формування ефективної імунної відповіді не лише щодо ВІЛ, але й щодо інших збудників.

Водночас медики наголошують: якщо ВІЛ-позитивна людина отримує спеціальні ліки (антиретровірусну терапію), то вона може жити повноцінним життям, працювати та навіть мати здорових дітей.

Саме сьогодні, 20 травня, відзначають Всесвітній день пам’яті жертв СНІДу. У цей день не тільки вшановують осіб, що померли від хвороби, а насамперед хочуть привернути увагу суспільства до проблем розповсюдження пандемії ВІЛ/СНІДу, запобігання дискримінації та порушення прав ВІЛ-інфікованих.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews