Львівські пільговики можуть їздити в маршрутках безкоштовно ще до 16 червня (Відео)

31.05.2018 18:27   Джерело: Щоденний Львів
Опубліковано : Патрік Скеля

Якщо місцеві та районні органи влади Львівської області не приймуть рішення про компенсацію витрат перевізникам або монетизацію пільг до 15 червня, то з 16 червня перевізники будуть вимагати від пасажирів-пільговиків стовідсоткової оплати за проїзд, пише - Щоденний Львів.

Читайте також

Збита на пішохідному переході у Львові жінка відсудила ₴100 тис. у водія маршрутки

Про це сьогодні, 31 травня, під час прес-конференції на тему «Перебіг монетизації в районах області. Проїзд учасників бойових дій у автобусах Львівщини», яка відбулася у Львівському прес-клубі, повідомив голова Асоціації перевізників Львівщини Іван Велійка.

Платитимуть всі, крім тих, хто потрапляє під дію меморандуму, який підписали сьогодні перевізники та Львівська облдержадміністрація. 

За словами перевізника, наразі у Львівській області постанову Кабміну №197 про монетизацію пільг виконали тільки Львів, Пустомити, Стрий та Моршин. 

-  У Львові, після тривалих розмов та зустрічей, перевізникам почали відшкодовувати кошти за пільгові перевезення, здійснені цього року. Ми також домовилися, що на друге півріччя залишиться ця же схема -  відшкодування коштів перевізникам. Причому, сума відшкодувань буде суттєво збільшеною. А з 1 січня 2019 року у Львові будуть запроваджувати монетизацію пільг, - розповідає Іван Велійка.

А 7 червня депутати Львівської міськради повинні затвердити суми, які ще треба додати перевізникам. Це, за його словами, пообіцяв особисто міський голова Львова Андрій Садовий.  

- Я думаю, що мер міста, якщо робить такі заяви, то він і відповідає за свої слова, - каже голова Асоціації перевізників Львівщини Іван Велійка.

Що стосується інших міст, де вже прийняті рішення, то Пустомитівська райадміністрація вирішила монетизувати пільги, тобто компенсувати витрати на проїзд безпосередньо мешканцям району – 135 грн на особу в місяць. А Стрий та Моршин будуть відшкодовувати кошти безпосередньо перевізникам за пільгові перевезення. 

- У всіх інших містах, районах та ОТГ рішення не прийняте. Тому ми ще беремо тайм-аут до 15 червня і перевозитимемо пасажирів за умовами, які діють зараз. Проте, якщо до 15 червня місцеві органи влади не приймуть жодного рішення, то з 16 червня, всі категорії пільговиків, крім тих, які підпадають під дію меморандуму, будуть платити стовідсотково, - попередив він.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Щоденний Львів