Студенти у Львові найбільше цінують постійну роботу, - працедавець

03.06.2018 18:25   Джерело: Щоденний Львів
Опубліковано : Патрік Скеля

Що робити студенту, якщо йому не поталанило за програмою Work and Travel або він не може з якихось причин покинути Україну на кілька місяців.

Читайте також

Суворішають вимоги до перебування непрацюючих на обліку у центрі зайнятості
У «Львівелектротрансі» є понад 200 вакансій, майбутнім працівникам обіцяють покращити умови праці
Новий завод на Львівщині як альтернатива виїзду на заробітки

Студентство - це той час, коли ти на порозі дорослого життя, проте ще не зовсім готовий до нього. Це - час різких змін. Час, коли список твоїх потреб збільшується в рази, і ти розумієш, що тобі потрібно вже самостійно вирішувати свої проблеми, самостійно підкорювати нові вершини. І саме робота стає, так би мовити, першим кроком у доросле життя. Проте чи багато наважуються самостійно ставати на ноги? Як насправді живеться студентам, які поєднують навчання і роботу? І як ставляться до цього викладачі? Адже літо – ідеальний час для роботи студента, пише - Щоденний Львів.

Сьогодні великої популярності серед студентів здобула програма Work and Travel. Це найпопулярніша сезонна програма для українських студентів в Америці. Програма культурного обміну Work and Travel дає змогу поїхати у США на літні канікули і пожити в оточенні нових людей з усього світу, отримати практику англійської мови в її натуральному середовищі. Але, що робити тоді, коли не вдалося пройти за її конкурсом, а реєстрація на програму Work and Travel USA 2018 вже завершена? Не чекайте осіннього ярмарку вакансій - набувайте досвіду в Україні.

Найбільша кількість студентів, які стають до постійної праці в Україні, не мають стипендії, яка б, за їхніми словами, цілком могла б замінити їхню зарплату.

Більшість працює не за спеціальністю, на якій вони навчаються. На запитання, що ж наштовхнуло піти на роботу, молоді люди відповідають по-різному. Студентка другого курсу журфаку розповідає, що причиною її влаштування на роботу стало прагнення самореалізації і розчарування в освіті. Зараз вона працює на двох роботах у сфері, пов'язаній з ІТ і рекламою. При цьому повністю дає раду і з навчанням. За її словами, це ніяк не обтяжує навчання, а навпаки надає студенту нові можливості для самовдосконалення.

Студентка першого курсу факультету психології стверджує, що робота і навчання - цілком поєднувані речі й одне іншому не шкодять, головне - було б бажання. На роботу дівчина влаштувалася, адже бажала менше залежати від батьків: «Хочеться купити собі речі, які давно хотіла, але соромно було попросити гроші у рідних.» Студентка працює у сфері обслуговування в одному із місцевих кафе.

«Студент - це той, хто справді працює. Він зацікавлений у роботі, прагне працювати, старається і з відповідальністю ставиться до справи, що менше можна простежити в інших працівників», - так відгукується про роботу студентів власниця фірми дитячих аніматорів. Вона стверджує, що дуже важко знайти цей запал до роботи у старших за віком людей. Адже, за її словами, ніхто так не цінуватиме роботу, як студент.

А як викладачі реагують на працю студентів? Викладачка одного із місцевих коледжів заявляє, що праця студента допомагає йому швидше самореалізуватися у цьому житті, навчитись правильно планувати свій час та надає йому риси відповідальності. Студент, який працює, має більші шанси зробити кар’єру.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Щоденний Львів