Перший приватний пологовий будинок у Львові планує обслуговувати до тисячі породіль на рік

04.06.2018 11:32   Джерело: Tvoemisto.tv
Опубліковано : Патрік Скеля

Будівництво пологового будинку планують розпочати у 2019 році, а здати в експлуатацію вже у 2021 році.

Читайте також

У Львівській області стало народжуватись більше дітей
18-річний сусід готовий забезпечувати 12-річну маму з немовлям та стверджує, що все було за згодою

У Львові може з’явитися медичний центр з першим приватним пологовим будинком Medicover. Відповідні містобудівні умови та обмеження розглядалися на засіданні виконкому у п'ятницю, 1 червня.

Як розповів у коментарі для Tvoemisto.tv генеральний директор Мережі медичних закладів Medicover в Україні Руслан Червак, пологовий будинок зможе обслуговувати до 1000 породіль на рік. Він зазначив, що у закладі буде 3 пологових зали, дві сучасні операційні, два відділення спільного перебування матері й дитини, 27 палат на 38 ліжок, а також надсучасна реанімація новонароджених.

«Встановлене у ньому неонатологічне обладнання дозволить виходжувати дітей з найглибшою недоношеністю. А пологові зали матимуть функцію трансформерів, завдяки чому жінки народжуватимуть у найприродніший для себе спосіб. Окрім цього, медичний центр матиме власне гінекологічне відділення, жіночу консультацію із залом для занять, школу батьківства тощо», – розповідає Руслан Червак.

Над проектом медичного центру із пологовим будинком працює компанія Укрдизайнгруп (UDG), яка вже має успішний досвід у проектуванні медичних закладів в Україні та закордоном. Усі роботи з проектування та будівництва відбуваються під контролем європейських фахівців Medicover, котрі звели клініки у Польщі (Medicover Wilanow Hospital) та Румунії (Clinicile Medicover Bucuresti).

Будівництво буде вестися згідно з європейськими екологічними нормами та із застосуванням енергоощадних технологій. Територія навколо будинку буде реорганізована в еко-парк із дитячим майданчиком. Наразі ведуться роботи з проектування. Нижче наведено ескіз наявного проекту.

Нагадаємо, що у Львові на вулиці Мазепи, 23 планують збудувати медичний центр із пологовим будинком. Однак через протести місцевих мешканців виконком переніс питання про погодження містобудівних умов та обмежень, аби досягти компромісу з усіма зацікавленими сторонами. Зокрема мешканці вулиці Мазепи пропонують на цій ділянці облаштувати сквер, а для пологового виділити інше місце.

У разі досягнення компромісу початок активної фази будівництва запланований на 2019 рік. Здача в експлуатацію – у 2021 році.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Tvoemisto.tv