Львів’янина ув’язнили на 2 роки за фейкові повідомлення про замінування

Чоловік проведе за ґратами 2 роки.

06.06.2018 21:42   Джерело: 032.ua
Опубліковано : Патрік Скеля

Франківський районний суд Львова визнав винним львів’янина, який торік 9 жовтня вчинив завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, підпалу або інших дій, які загрожують загибеллю людей чи іншими тяжкими наслідками. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Львівщини.

Читайте також

Правоохоронці встановлюють, звідки були відправлені повідомлення про замінування у Львові

Зловмисник зателефонував зі свого мобільного телефону в Управління інформаційно-аналітичної підтримки КП «102» Головного управління Нацполіції у Львівській області та повідомив про замінування в’їзду на вул.Наукова, 7 у Львові, пише - 032.ua.

Чоловік достовірно знав, що поширена ним інформація є неправдивою і таке повідомлення порушить громадську безпеку, викличе паніку і страх у населення, а також дезорганізує роботу підприємств, які знаходяться поруч.

Дії порушника кваліфіковано за ч.1 ст.259 КК України (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності).

За вчинене суд призначив зловмиснику покарання у вигляді 2 років позбавлення волі.

Нагадаємо, сьогодні, 6-го червня, у 5 львівських бізнес-центрах вкотре шукали вибухівку. О 9:15 на адресу ЦБМ надійшов лист із повідомленням про замінування безнес-центрів за адресами: вул. Шевченка 111А (Business Center «Legend Class»); вул. Б.Хмельницького, 176 Бізнес-центр «Lemberg»; вул. Наукова 7Д, 7А, 7В (Business Center «Legend Class») та (Бізнес-центр «Оптіма Плаза»); вул. Героїв УПА, 73 корпус 5А, (Бізнес-центр «Таурус»).

На місці працювали правоохоронці та вибухотехніки. Минулого тижня правоохоронці упродовж чотирьох днів поспіль перевіряли інформацію про замінування бізнес-центрів.

Згодом у прес-службі Національної поліції поінформували, що, як вдалось попередньо встановити, усі повідомлення про замінування були надіслані з використанням одного із російських поштових сервісів.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: 032.ua