У Львові презентували нову схему руху електротранспорту

07.06.2018 18:27   Джерело: LvNews
Опубліковано : Патрік Скеля

У міськраді запевнили: «Відтепер мешканці та гості Львова отримають сучасну, зрозумілу схему електротранспорту, яка включатиме усі лінії електротранспортних сполучень».

Читайте також

У Львові приблизно 50-60% пасажирів – це пільговики
У мерії відкоригували вартість проїзного квитка в електротранспорті

Про це повідомили в четвер, 7 червня, в прес-службі Львівської міськради, де також поінформували: «За основу нової схеми було взято зображення маршрутів електротранспорту на карті міста», пише - Щоденний Львів.

Директор ЛКП «Львівелектротранс» Олег Береза зазначив: «Для нас дуже важливо, щоб схема руху електротранспорту була доступною і зрозумілою для пасажирів. Оскільки стара схема виглядала застарілою, ми вирішили створити нову – доступну і кращу для сприйняття. Ми хотіли, аби пасажири при користуванні схемою, легко могли зрозуміти рух трамваїв чи тролейбусів. Можу сказати, що дійсно, коли ти береш у руки нову, сучасну схему, то набагато краще розумієш, як рухається львівський електротранспорт. Схему найближчим часом буде розміщено в трамваях і на базових зупинках, тобто на кінцевих, на транзитних маршрутах, де є найбільший пасажиропотік».

«Від початку роботи над проектом розробники вирішили впорядкувати назви зупинок. Ініціатори наполягали, аби назви були короткі та зрозумілі і мешканцям міста, і туристам. Також прийняли хороше рішення щодо зображення зупинок. Односторонні зупинки на схемі позначено стрілкою в середині позначки зупинки, і односторонній рух транспорту, позначається у двічі тоншою лінією», – розповіли  також у міськраді.

«Наприклад, на зупинках «Церква святої Анни» трамваї об’їжджають театр імені Лесі Українки, і на одній зупинці може зупинитись як трамвай, що їде в центр, так і трамвай, що рухається на вокзал. Дивлячись на схему, розібратись з цим зовсім не складно. Форма номера трамвая у новій схемі електротранспорту – ромб, адже він схожий на пантограф трамвая. Номери тролейбуса зображені квадратом. Таким чином електротранспорт – це чотирикутники (з округленими кутами)», – поінформували також у міськраді.

«На новій схемі позначені автостанції, залізничні станції та важливі туристичні місця. Якщо такі об’єкти розташовані не біля зупинки, то на схемі позначено час пішого шляху до них. Зупинки, доступні для людей з інвалідністю, та повз які їздить громадський транспорт, пристосований для них, позначені відповідною піктограмою. Велосипед біля назви зупинки інформує про наявність станції велопрокату «NextBike», – розповіли також у міськраді.

Дизайнер нової схеми електротранспорту Єгор Каліберда пояснив: «З появою нового трамвая на Сихів виникла потреба оновити стару схему трамвайного маршруту. Ми давно думали над тим, аби створити схему, яка б охоплювала весь електротранспорт Львова. От саме тому почала народжуватися схема електротранспорту — трамваї і тролейбуси. Тому спочатку було нанесено на карту маршрути, потім вони спрощувалися до схематичного вигляду, і таким чином схема вийшла дуже наближеною до карти міста».

Єгор Каліберда також запевнив: «Нам вдалося реалізувати дуже класні ідеї, які з першого погляду, дивлячись на карту, не зовсім побачиш, але треба придивлятися в деталі. До прикладу, якщо детально розглядати вузол біля церкви Анни, де трамваї на одній зупинці можуть їхати і в центр, і з центру, і можна переплутати рух напряму, то на зупинці трикутничками вказано позначки зупинки і напрямок руху цього трамваю.

Дизайнер нової схеми електротранспорту доповнив: «Також на схемі можна побачити, що є товсті лінії і є тоненькі. Товста лінія означає, що маршрут їде у дві сторони по цій вулиці, а тоненька лінія показує, що він односторонній, що їде в одному напрямку. І для прикладу, вулиці Антоновича і  Героїв УПА, де тролейбуси їздять в одну сторону і в протилежну – це чітко можна зрозуміти по схемі.

Єгор Каліберда також розповів: «Дуже довго сперечалися чи потрібно додавати на схему залізничні колії. Але вирішили, що потрібно, тому що це класний орієнтир, коли ти на трамваї чи на тролейбусі переїжджаєш залізничний міст. Таким чином на схемі тоненькими сірими лініями ми зобразили залізничні колії. І це також свого роду крок в майбутнє, бо якщо колись буде у нас міська електричка, що їздитиме містом, то схема вже до цього готова, і можна міську електричку тут зобразити».

Дизайнер нової схеми електротранспорту також зазначив: «На схемі також є зображені позначки всіх інших транспортів Львова – аеропорт, Залізничний вокзал, Приміський вокзал, є також маленькі позначки залізничних станцій «Скнилів», «Коновальця», «Кульпарків». Зображені також всі автобусні станції. Також ми зобразили на схемі туристичні піктограми всіх основних туристичних об’єктів, тому що це орієнтир для тих, хто приїжджає у гості в місто».

Єгор Каліберда також повідомив: «Не обійшлися без уваги велосипеди. На схемі показано всі зупинки громадського транспорту, на яких можна пересісти на велосипед, чи з велосипеда пересісти на електротранспорт. В принципі охоплені всі транспорти Львова, які є. Якщо говорити про речі, які зроблені більше в майбутнє, то Львову точно потрібна транспортна навігація, щоб на зупинці було зрозуміло куди і який транспорт рухається. І вже з думкою про таке майбутнє було зроблено номери маршрутів трамваїв, які зображені ромбами, та тролейбусів – зображених квадратами. Для автобусів ми залишили круглі позначки, зображені синім кольором, як це прийнято стандартами міста. Також з’явилися нові піктограми стадіонів, їх ще нема в туристичній навігації, вони розроблені спеціально для схеми»


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews